Proteste la Complexul Energetic Hunedoara: Aproximativ 100 din cei 400 de mineri prezenţi au pătruns cu forţa în sediul CEH

Aproximativ 100 din cei peste 400 de mineri care protestează, joi, la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani, cerând demisia conducerii, au forţat intrarea în sediul administrativ şi au pătruns cu forţa în imobil, strigând ”Hoţii” şi ”Ieşi afară, javră ordinară”.

Protestatarii i-au împins pe paznicii de la uşa Complexului Energetic Hunedoara şi au intrat peste aceştia.

Ei s-au oprit la parterul clădirii, neputând urca în lipsa cartelelor de acces, şi scandează: "Demisia", "Nu cedăm", "Unitate" şi "Ieşiţi afară, javre ordinare".

Minerii sunt nemulţumiţi de durata negocierilor care au loc la etajul întâi al clădirii, între administraţie şi sindicate, şi de faptul că directorul general al CEH, Aurel Niculescu, a ajuns la Petroşani abia în jurul prânzului, deşi ceruseră prezenţa acestuia de miercuri seară.

Cei peste 400 de mineri din schimbul întâi de la minele Lonea, Lupeni şi Vulcan care ar fi trebuit să intre în subteran protestează de joi dimineaţă în curtea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani, cerând demisia conducerea societăţii, pe care o acuză de incompetenţă.

Minerii au făcut un foc în curtea CEH, iar de câte ori a ajuns la sediu câte un reprezentant al administraţiei, aceştia au huiduit şi strigat "Hoţii", "Demisia", Nu ne enervaţi, că o să regretaţi", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Hoţii, hoţii" şi au cântat "Deschide uşa, creştine".

Protestele minerilor au început miercuri seară, la schimbul al treilea, la Lonea, unde ortacii au decis să nu mai intre în subteran, nemulţumiţi de lipsa echipamentelor de lucru, de "minciunile" şi "incompentenţa" şefilor, pe care îi acuză că le pun în pericol locurile de muncă.

La Petroşani au ajuns, miercuri seară, şi aproximativ 60 de mineri din schimbul patru de la Vulcan, pentru a se alătura protestului ortacilor de la Lonea, însă aceştia s-au întors la unitatea minieră după circa o oră.

CEH cuprinde patru unităţi miniere, respectiv Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni, dar şi termocentralele Paroşeni şi Mintia, numărul angajaţilor, mineri şi energeticieni, ajungând la aproximativ 6.700.

Directorul general al complexului este Aurel Niculescu, iar din conducere mai fac parte directorul general adjunct, Nicolae Drăgoi, şi Gabriel Petrescu, director al Diviziei miniere. Directorul economic al CEH, Maria Ciobanu, şi-a anunţat demisia din funcţie în urmă cu câteva zile, Niculescu susţinând însă că aceasta a revenit asupra deciziei. Aurel Niculescu a fost numit în funcţia de director general al CEH de ministrul Economiei, Constantin Niţă, cel care l-a numit şi pe Nicolae Drăgoi în funcţia de director general al Societăţii Naţionale a Huilei, înainte ca acesta să fuzioneze cu CEH.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj