Remus Truică, INTERMEDIAR cu COMISIOANE în dosarul creditelor

Remus Truică, INTERMEDIAR cu COMISIOANE în dosarul creditelor

Remus Truică ar fi fost intermediar în dosarul ”Creditelor”. Potrivit unor surse citate de B1 TV, omul de afaceri lua comision de la persoanele pe care le ajuta.
O anchetă din 2013 în care a apărut numele fostului vicepreşedinte al BRD Sorin Popa a scos la iveală cum unii dintre cei mai influenţi oameni de afaceri au obţinut ilegal credite de milioane de euro.

Remus Truică, unul dintre prietenii lui Sorin Popa, s-ar fi implicat puternic în acestă afacere, informează Digi 24.

Agenţia BRD din cartierul Primăverii a aprobat câteva zeci de cereri de creditare pentru clienţi încadraţi în categoria celor de top, deşi nu îndeplineau toate condiţiile, iar uneori lipseau chiar
şi solicitările de creditare.

Remus Truică împreună cu fosta soţie, Irina, au luat de la BRD, în anul 2008, un credit de trei milioane de euro, pe durata de un an şi jumătate, care a fost acordat pe loc de către angajaţii de la Agenţia Primăverii. Potrivit unor surse interne, dosarul milionarului a sărit peste analiza de risc, iar terenurile oferite drept garanţie erau supraevaluate. Familia Truică nu a returnat banii în perioada convenită.

În octombrie anul trecut, Banca şi-a trimis executorii la Remus Truică ca să evalueze bunurile milionarului şi să-şi recupereze suma împrumutată. Omul de afaceri a refuzat să vorbească despre modul în care a luat creditul de la bancă, dar a precizat că şi fosta lui soţie ar trebui să plătească o parte din suma restantă.

Remus Truică, fost şef de cabinet al premierului Adrian Năstase, în perioada 2002 -2004, are o avere estimată la 35 de milioane de euro, un apartament în Monaco, o vilă în Caraibe, un domeniu de 22 hectare la Snagov, bijuterii şi tablouri de colecţie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani