Rezultatele la simularea evaluării naționale vor fi făcute publice vineri

Rezultatele la simularea evaluării naționale vor fi făcute publice vineri

Rezultatele de la simularea evaluării naționale vor fi făcute publice vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

La simularea evaluării naționale au fost așteptați să participe aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, dintre aceștia peste 12.000 fiind din București.

Probele la simularea evaluării naționale s-au desfășurat în zilele de 23 februarie — Limba și literatura română, 24 februarie — Matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale au susținut și proba la Limba maternă în data de 25 februarie.

Potrivit metodologiei aprobate de MECȘ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv ale unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/ liceale, precizează MECȘ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis