Rovana Plumb: Victor Ponta nu are de ce să demisioneze

Rovana Plumb: Victor Ponta nu are de ce să demisioneze

Președinta Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, consideră că Victor Ponta "nu are de ce să demisioneze", declarație făcută în contextul în care DNA a anunțat că acesta este urmărit penal pentru mai multe fapte. 

"Premierul Ponta trebuie să își continue mandatul. Politica se face în Parlament. Mi se pare suspect că acest dosar apare în ziua în care PNL depune moțiune de cenzură. Poate este o coincidență. Guvernul trebuie să își ducă mai departe activitatea, cu Victor Ponta premier. Ponta este premier în baza unui mandat clar primit de la cetățeni la alegerile din 2012, mandat pe care trebuie să îl ducă până la capăt. Avem teme importante — Legea salarizării, Codul Fiscal — pe care trebuie să le finalizăm", arată Rovana Plumb, conform unui comunicat de presă transmis vineri.

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD