Sanitas: Situaţia privind "atenţiile" date personalului medical e reală. Am prefera salarii corecte

Sanitas: Situaţia privind "atenţiile" date personalului medical e reală. Am prefera salarii corecte

Situaţia privind procentul celor aproape 70% dintre români care susţin că au fost nevoiţi să dea bani sau cadouri personalului medical este, din păcate, reală, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Sanitas, potrivit cărora angajaţii din Sănătate ar prefera să aibă "salarii corecte".

Sanitas: Situaţia privind "atenţiile" date personalului medical e reală; am prefera salarii corecte (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, recunoaşte că situaţia prezentată în studiul Confido este reală şi precizează că aceasta are cauze multiple: salariile foarte mici din sistem, condiţiile de muncă nesatisfăcătoare şi faptul că, de multe ori, pacienţii apelează la mici "atenţii" pentru că "vor să se revanşeze şi aşa înţeleg ei să o facă".

"Am prefera să avem salarii corecte pentru munca prestată, condiţii de muncă mai bune, pacienţii să aibă acces la tratament, medicamente, mâncare şi condiţii mai bune, astfel încât, în cel mai scurt timp, să transformăm aceste atenţii în scrisori de mulţumire sau în, cel mult, un buchet de flori", a adăugat Sepi.

Aproape 70% dintre români au fost nevoiţi să ofere sume de bani sau cadouri personalului medical, pentru a beneficia de mai multă atenţie din partea acestuia, valoarea medie a stimulentelor financiare oferite, atât în sistemul public cât şi în cel privat, fiind de 337 de lei, potrivit studiului Confido, lansat vineri de Institutul Aspen România.

Asistentele medicale sunt, potrivit studiului, primele pe lista pacienţilor în ceea ce priveşte recompensarea. Astfel, 27% dintre pacienţi spun că au oferit sume de bani sau cadouri asistentelor medicale. Acestea sunt urmate de medicii chirurgi, cu 16% şi de infirmieri, cu 15%, se precizează în studiul Confido.

Conform aceluiaşi studiu, la ultima vizită făcută la medic, 38% dintre români au oferit recompense financiare medicilor specialişti care i-au consultat.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede