Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, acuză "o manipulare" pe subiectul Schweighofer

Trimisul special al AGERPRES, Cătălin Alexandru, transmite: Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a declarat, joi, că preocupările privind interpelarea pe care a făcut-o în calitate de deputat în urmă cu șapte ani privind firma Schweighofer demonstrează "interesul care există (...) din partea premierului de a lega Președinția în mod artificial de numele Schweighofer". 

"Atunci, cred că era vorba de un conflict local, undeva, la Poienile de sub Munte. Nici măcar nu mai îmi amintesc foarte bine și, dacă am revăzut textul interpelării, practic puneam o întrebare ministerului de resort, nu mai țin minte foarte bine", a spus Mihalache.

El a precizat că, la nivelul Administrației Prezidențiale, nu au existat întâlniri cu firma Schweighofer.

"Dacă ne-am fi întâlnit, ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că n-au solicitat, nu văd de ce ar fi fost un lucru rău să audiem sau să ascultăm și o parte interesată, un operator economic până la urmă semnificativ pe o piață din România. E clar o manipulare, iar interesele acestei manipulări, cine stă în spatele ei, se văd din ce în ce mai clar", a adăugat Mihalache.

Interpelarea, apărută acum în spațiul public și la care se referă șeful Cancelariei Prezidențiale, datează din 6 mai 2008 și a fost adresată de Dan Mihalache, pe atunci deputat PSD de Maramureș, ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la acea vreme, Dacian Cioloș, căruia i se solicita răspuns scris și verbal.

"Am primit în mod repetat semnale din județul Maramureș referitoare la situația conflictuală creată în Poienile de sub Munte. Problema este complicată deoarece, pe de o parte, localitatea se confruntă cu o adevărată criză socială. Cetățenii, deși trăiesc din exploatarea lemnului, nu pot accede la masa lemnoasă, ceea ce a generat proteste sociale soldate inclusiv cu blocarea prin forță a unor căi de acces. Pe de altă parte, un mare investitor, SC Holzindustrie Schweighofer Sebeș este împiedicat să își desfășoare activitatea în condiții normale. Considerăm că este de datoria Romsilva să găsească o soluție convenabilă ambelor părți deoarece perpetuarea stării conflictuale ar aduce grave deservicii atât firmei care a câștigat licitația pentru exploatarea masei lemnoase, cât și locuitorilor comunei", scria, printre altele, Mihalache, în interpelarea în cauză.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…