Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, acuză "o manipulare" pe subiectul Schweighofer

Trimisul special al AGERPRES, Cătălin Alexandru, transmite: Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a declarat, joi, că preocupările privind interpelarea pe care a făcut-o în calitate de deputat în urmă cu șapte ani privind firma Schweighofer demonstrează "interesul care există (...) din partea premierului de a lega Președinția în mod artificial de numele Schweighofer". 

"Atunci, cred că era vorba de un conflict local, undeva, la Poienile de sub Munte. Nici măcar nu mai îmi amintesc foarte bine și, dacă am revăzut textul interpelării, practic puneam o întrebare ministerului de resort, nu mai țin minte foarte bine", a spus Mihalache.

El a precizat că, la nivelul Administrației Prezidențiale, nu au existat întâlniri cu firma Schweighofer.

"Dacă ne-am fi întâlnit, ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că n-au solicitat, nu văd de ce ar fi fost un lucru rău să audiem sau să ascultăm și o parte interesată, un operator economic până la urmă semnificativ pe o piață din România. E clar o manipulare, iar interesele acestei manipulări, cine stă în spatele ei, se văd din ce în ce mai clar", a adăugat Mihalache.

Interpelarea, apărută acum în spațiul public și la care se referă șeful Cancelariei Prezidențiale, datează din 6 mai 2008 și a fost adresată de Dan Mihalache, pe atunci deputat PSD de Maramureș, ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la acea vreme, Dacian Cioloș, căruia i se solicita răspuns scris și verbal.

"Am primit în mod repetat semnale din județul Maramureș referitoare la situația conflictuală creată în Poienile de sub Munte. Problema este complicată deoarece, pe de o parte, localitatea se confruntă cu o adevărată criză socială. Cetățenii, deși trăiesc din exploatarea lemnului, nu pot accede la masa lemnoasă, ceea ce a generat proteste sociale soldate inclusiv cu blocarea prin forță a unor căi de acces. Pe de altă parte, un mare investitor, SC Holzindustrie Schweighofer Sebeș este împiedicat să își desfășoare activitatea în condiții normale. Considerăm că este de datoria Romsilva să găsească o soluție convenabilă ambelor părți deoarece perpetuarea stării conflictuale ar aduce grave deservicii atât firmei care a câștigat licitația pentru exploatarea masei lemnoase, cât și locuitorilor comunei", scria, printre altele, Mihalache, în interpelarea în cauză.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala