Senatorul Sorin Lazăr, condamnat la 6 luni de închisoare pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar

Senatorul Sorin Lazăr, condamnat la 6 luni de închisoare pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar

Curtea Supremă a decis ca senatorul Lazăr să fie condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare după ce acesta şi-a recunoscut faptele.

Pentru că Sorin Lazăr şi-a recunoscut vinovăţia, magistraţii au decis că acesta nu va merge la închisoare, dar timp de doi ani se va afla sub supraveghere judiciară.

Potrivit legii, în perioada supravegherii, senatorul este obligat să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În noiembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazăr, care a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011 în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi.

Beneficiul patrimonial obţinut de către fiul lui Lazăr ar fi fost de 6.434 de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”