Șerban Nicolae ar putea renunța la candidatura la șefia PSD: Organizarea Congresului - profund viciată

Șerban Nicolae ar putea renunța la candidatura la șefia PSD: Organizarea Congresului - profund viciată

Senatorul PSD Șerban Nicolae a adresat o scrisoare președintelui interimar al partidului, Liviu Dragnea, dar și membrilor Comitetului Executiv Național, în care susține că ''organizarea Congresului și a alegerilor pentru funcțiile de conducere la nivel național este profund viciată, nestatutară și confuză''. El le cere acestora să oprească întreaga procedură a alegerilor, iar competiția internă să fie readusă în limitele statutare.

''Nu poate exista credibilitate și nu va exista legitimitate pentru o conducere aleasă în condițiile fixate. Cei al căror vot se cere nu au putut vedea ofertele politice, ideile și viziunile candidaților, nu au putut cântări, în mod onest și transparent, argumentele și contra-argumentele fiecăruia. (...) Alegerile trebuie să se desfășoare transparent, statutar și în condiții de egalitate. Altfel, simplele declarații de intenție rămân goale de conținut, sunt necredibile și produc mari deservicii pentru PSD'', afirmă Șerban Nicolae, în scrisoarea transmisă.

Acesta admite necesitatea convocării unui congres și susține că a realizat un proiect politic—"PSD — puternic și pregătit, pentru România".

''Asumarea unui asemenea proiect impune și responsabilitatea aplicării acestuia, motiv pentru care mi-am anunțat public candidatura la funcția de președinte al Partidului Social Democrat. (...) Acest proiect reprezintă viziunea unei echipe, obiectivele asumate și ansamblul de răspunsuri pe care PSD îl prezintă atât în interior, membrilor săi, cât și în exterior, simpatizanților și susținătorilor'', adaugă Șerban Nicolae.

În schimb, Șerban Nicolae afirmă că, ''dacă prețul pentru revenirea la normalitate și corectitudine depinde de el'', ia în calcul să renunțe la a mai candida la vreo funcție de conducere în partid.

''Dacă prețul pentru revenirea la normalitate și corectitudine depinde de mine, sunt hotărât și anunț public că nu voi mai candida, de această dată, pentru niciuna dintre funcțiile de conducere. Voi pune, fără pretenții, la dispoziția colegilor, ideile la care am lucrat, propunerile și proiectul politic pe care aș fi vrut să-mi bazez candidatura. Pentru mine, respectul față de colegii de partid și față de interesul legitim al PSD reprezintă o chestiune nenegociabilă și care prevalează în fața oricărei ambiții personale. Toate aceste lucruri vreau să le spun direct și să le argumentez în fața Comitetului Executiv Național'', precizează senatorul.

Totodată, el atrage atenția că evenimentele din aceste zile pot afecta pe termen lung întregul demers politic al partidului, subminându-i credibilitatea și respectabilitatea construite în peste 25 de ani.

''Organizarea Congresului și a alegerilor pentru funcțiile de conducere la nivel național este profund viciată, nestatutară și confuză. Astfel, într-un mod netransparent, se inventează o procedură cu totul nouă, necunoscută și nefamiliară membrilor de partid chemați să voteze. (...) S-au introdus restricții nestatutare de candidatură (...). În paralel cu procedurile de înscriere a candidaturilor și de obținere a susținerii acestora sunt încă în desfășurare conferințe județene (unele se vor ține după încheierea acestor proceduri!), în vreme ce majoritatea acestora s-au ținut deja, fără ca să se cunoască data alegerilor ori a Congresului, condițiile de participare, proiectele ce sunt supuse dezbaterii și competiției'', mai arată senatorul social-democrat.

El critică modul în care edilul sectorului 3, Robert Negoiță, și-a anunțat intenția de a candida la șefia partidului , pentru ca ulterior să se retragă .

''Este regretabil și dăunător că un vicepreședinte al partidului își anunță intrarea în competiția pentru funcția de președinte al PSD cu motivația, exclusivă, a dosarelor penale ale președintelui interimar și premierului în exercițiu, rostind, practic, în sediul PSD, sinteza moțiunii de cenzură formulate de adversarii politici. Același candidat, la interval de o zi, își anunță retragerea din cursă, intrând în echipa președintelui interimar, a cărui condamnare penală o reamintise public'', susține social-democratul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…