Şomerii din Oltenia îşi găsesc cel mai greu de muncă. Şomajul pe termen lung în România, aproape 50%

Şomerii din Oltenia îşi găsesc cel mai greu de muncă. Şomajul pe termen lung în România, aproape 50%

Potrivit Eurostat, locuitorii din Bucureşti şi Ilfov îşi găsesc de muncă mult mai uşor comparativ cu cei din restul ţării. Astfel, ponderea şomerilor pe termen lung (peste 12 luni) în numărul total al şomerilor este la jumătate în zona Capitalei faţă de media naţională.

La nivel naţional, 46,4% dintre şomeri sunt în această situaţie de mai mult de 12 luni, uşor sub media celor 28 de state UE, de 47,5%, potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat.

Şomajul pe termen lung a fost de 23,6% anul trecut

În zona Bucureşti - Ilfov, şomajul pe termen lung a fost de 23,6% anul trecut, aproape la jumătate faţă de media naţională.

Cel mai ridicat şomaj pe termen lung a fost înregistrat în zona Sud-Vest Oltenia (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), unde 60,8% dintre şomeri nu şi-au găsit locuri de muncă de cel puţin un an.

Oltenia este urmată de regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea), cu 54,8%, Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), cu 51,1%, Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj), cu 48,8%, Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), cu 44,4%, Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), cu 42,4%, respectiv Vest (Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş), cu 41,8%.

Slovacia, printre ţările cu cea mai ridicată rată a şomajului

La nivelul UE, cele mai ridicate rate ale şomajului pe termen lung se găsesc în unităţile teritoriale franceze Guadelupa şi Guyana (79%, respectiv 77%), urmate de Východné Slovensko, Slovacia (74,9%), iar cele mai reduse în Övre Norrland (12,4%), Mellersta Norrland (13,1%), Norra Mellansverige (16,3%), Västsverige (17,2%), Småland med öarna (17,3%) şi Stockholm (17,5%), toate din Suedia.

Rata şomajului a scăzut uşor în februarie, la 7,2% din populaţia activă, faţă de 7,3% în ianuarie, fiind înregistraţi 721.000 de şomeri, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...