Stelian Dolha (PNL): Sunt 90% șanse ca premierul să fie schimbat în această vară

Stelian Dolha (PNL): Sunt 90% șanse ca premierul să fie schimbat în această vară

Copreședintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că șansele ca prim-ministrul Victor Ponta să fie schimbat din funcție în această vară sunt de 90%, motiv pentru care parlamentarii opoziției și-ar fi scurtat vacanțele.

"90%, dacă e să dau un pronostic. Vi se pare că avem vacanță?", a fost răspunsul lui Dolha la o întrebare adresată de un jurnalist despre șansele ca premierul să fie înlocuit în această vară.

Deputatul PNL consideră că, prin activitatea în fruntea Executivului, Victor Ponta "a pus în pericol viitorul economic" al României.

"Victor Viorel Ponta a pus în pericol viitorul economic al acestei țări. (...) Acesta consideră că ceea ce i se întâmplă lui acum este un accident biografic și că e cam hăituit de procurori. Or, eu vă spun că, dacă lui Victor Viorel Ponta i-am fi dat o societate comercială să o conducă pe modelul cum a condus România, o băga în faliment. Datoria publică a României de când Victor Ponta este premier a crescut cu 15 miliarde euro, am ajuns la 59 miliarde de euro și vă spun că Curtea de Conturi, reprezentată de Nicolae Văcăroiu, a venit și ne-a sus că suntem în lipsă de solvabilitate. Cu alte cuvinte, datoria publică a crescut într-un ritm mai accelerat decât am avea o creștere economică", a declarat Dolha.

Stelian Dolha a invocat și lipsa investițiilor în România și faptul că noul Cod fiscal nu este sustenabil, câtă vreme banii economisiți de populație vor merge doar către consum. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /