ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 11 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 11 DECEMBRIE

Plenul CSM a constatat, potrivit unor surse judiciare, că afirmațiile făcute de premierul Victor Ponta privind dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis și dosarul Lukoil și cele făcute de președintele Traian Băsescu în legătură cu dosarul Microsoft au fost de natură să afecteze independența sistemului judiciar.

De asemenea, sursele citate au precizat că a afectat independența justiției și europarlamentarul Monica Macovei, prin declarațiile potrivit cărora procurorul general Tiberiu Nițu și soția sa ar fi exercitat presiuni asupra procurorului de caz din dosarul Lukoil pentru ridicarea măsurii sechestrului.

* Reprezentanții DNA susțin că în anexele proiectului de buget pe 2015, publicat de Ministerul Finanțelor, nu se regăsește fila distinctă de buget pentru DNA și că pentru întregul Minister Public valoarea bugetului este cu 31,94% mai mică decât execuția bugetară pe acest an.

* Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, va fi cercetat sub control judiciar de procurori pentru fapte de corupție legate de direcționarea unor alocări bugetare către localități din județ în vederea finanțării contractelor pe care le avea în derulare cu o firmă de casă, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. În același dosar, cinci persoane, printre care se află și Teodor Gavriș, director în cadrul CFR Călători, au fost reținute pentru 24 de ore de procurorii DNA.

* Omul de afaceri Dan Besciu, asociat și administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL, a fost reținut de procurorii DIICOT alături de acționari și administratori ai companiei Straco Group SRL, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare. Au mai fost reținuți Josep Horneger, Alexandru Horpos și Vlad Ionel Vameșu, în timp ce Traian Horpos va fi cercetat în libertate sub control judiciar.

* Polițiștii au efectuat 14 percheziții în București și Ilfov la sediile mai multor societăți comerciale din domeniul media, precum și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Conform unor surse judiciare, una dintre societățile vizate este grupul Mediafax.

* Trei evenimente speciale — concertul "Crăciunul altfel", în regia lui Alin Horia Mânzat, cea de-a 110-a reprezentație a spectacolului "Scandal la Operă" și "Crăciun la Nottara" — vor fi prezentate în perioada 19-22 decembrie la Teatrul Nottara din București, informează organizatorii.

* Grupul Song revine, după 20 de ani de absență, cu un concert special de Crăciun, ce va avea loc sâmbătă la Sala Radio. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”