ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 13 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 13 OCTOMBRIE

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a anunțat că o decizie în ceea de privește sesizările depuse în cazul declarațiilor social-democratei Gabriela Firea ar putea fi luată 'cel târziu săptămâna viitoare'.

* Purtătoarea de cuvânt a campaniei prezidențiale a PSD, senatoarea Gabriela Firea, a anunțat că va depune luni punctul său de vedere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în dosarul privind declarațiile sale referitoare la Klaus Iohannis.

* Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale sub control judiciar în cazul altor cinci persoane, printre care se află și funcționari de la Consiliul Județean Brașov, în dosarul de corupție în care sunt implicați Aristotel Căncescu și deputatul Ion Diniță.

* 52,8% dintre români se declară interesați sau foarte interesați de campania electorală iar peste 70% știu deja cu cine votează, relevă un sondaj Inscop Research realizat în perioada 2-8 octombrie.

* Inițiativa pentru Responsabilitate Civică cere Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să activeze de urgență serviciul nou-înființat de Poliția Animalelor și în colaborare cu persoanele împuternicite din Ministerul Afacerilor Interne să identifice și să aplice sancțiuni celor care abandonează animale.

* România va fi reprezentată în selecția festivalului de film East by Southeast de la Copenhaga de documentarul 'Valea Plângerii', regia Mihai Andrei Leaha, Iulia Hossu și Andrei Crișan, informează Institutul Cultural Român de la Stockholm.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”