ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 24 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 24 OCTOMBRIE

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor de păduri și terenuri. Mandat de arestare preventivă a primit și Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul retrocedărilor ilegale. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei doi.

* Președinta instanței supreme, Livia Stanciu, a declarat că nu se impune o lege a grațierii și amnistiei și nici abrogarea art. 13 din Legea 78/2000 privind folosirea influenței politice cu scopul de a obținere foloase necuvenite.

* Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, susține că nu a fost contactat nici de Viorel Hrebenciuc, nici de Dan Șova pentru modificarea sau elaborarea unui proiect legislativ. Conform unor stenograme DNA din dosarul în care Șova și Hrebenciuc sunt acuzați de trafic de influență, cei doi au discutat despre necesitatea dezincriminării faptei de folosire a influenței politice de către liderul unui partid în scopul obținerii unui folos necuvenit, Șova susținând că această modificare trebuie pornită de la Ministerul Justiției ''cu inteligență''.

* Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, vorbește într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite și compensate, dar și despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanțare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile.

* Parada de 1 Decembrie se va desfășura în Piața Constituției, dacă nu vor fi făcute alte propuneri până la acel moment, a anunțat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

* Procurorii DIICOT Timișoara au destructurat o grupare infracțională care se ocupa cu traficul de migranți (sirieni, irakieni, vietnamezi, cetățeni de origine asiatică), ce acționa pe ruta Turcia — Bulgaria — România — Germania.

* Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, a sosit la București, aceasta fiind prima sa vizită în România. Înaltul ierarh ortodox aduce la București un fragment din lemnul Sfintei Cruci încadrat într-o icoană a Sfinților Împărați Constantin și Elena.

* Vocea României contează la Bruxelles, dar, pe structurile de management, țara noastră este subreprezentată, se arată în raportul "Actor pasiv sau proactiv: cum sunt reprezentate interesele românești la Bruxelles?", prezentat de Europuls la sediul reprezentanței Comisiei Europene la București.

* Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor organizează până luni o serie de manifestări cu prilejul pelerinajului anual de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, prăznuit la 27 octombrie, ale cărui Sfinte Moaște se păstrează în Catedrala Patriarhală.

* Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a transmis un mesaj de felicitare militarilor români cu ocazia Zilei Armatei României, 25 octombrie, prilej cu care a spus că are încredere în profesionalismul și în puterea lor de muncă.

* Cirque du Soleil revine la București în perioada 29 ianuarie — 1 februarie 2015 pentru o serie de cinci reprezentații cu spectacolul Quidam.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență