ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 29 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 29 DECEMBRIE

Poliția a dispus măsura preventivă de închidere sau restricționare a circulației rutiere pe sectoarele de drum care au devenit impracticabile temporar din cauza viscolului și a zăpezii, informează MAI.

* Operatorii de deszăpezire au împrăștiat material antiderapant și au pluguit zăpada pe arterele principale ale Capitalei (cu trafic RATB, obiective sociale, instituții publice etc.) cu 322 de utilaje, iar peste 1.000 de angajați ai serviciilor de curățenie au îndepărtat manual zăpada din stațiile RATB, refugiile de tramvai, rigole și treceri de pietoni.

* Angajații MAI au intervenit duminică noapte pentru salvarea mai multor vieți omenești și în prezent sunt în teren peste 16.200 de pompieri, jandarmi, polițiști și alți angajați ai autorităților locale care acționează pentru eliminarea și prevenirea efectelor nedorite cauzate de vremea nefavorabilă, a spus luni Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

* Femeia găsită în pădurea Băneasa a fost transportată la spitalul Elias, unde este asistată medical, a informat luni Inspectoratul pentru Situații de Urgență București.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea general-locotenentului — cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă în funcția de șef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015, informează Administrația Prezidențială.

* Președintele Klaus Iohannis discută cu miniștrii Internelor, Apărării Naționale și Afacerilor Externe, domeniile de care acesta este direct responsabil, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al șefului statului, Tatiana Niculescu-Bran.

* Premierul Victor Ponta i-a cerut luni vicepremierului Gabriel Oprea, la începutul ședinței Guvernului, să coordoneze în continuare toate acțiunile, astfel încât perioada intemperiilor să fie trecută 'cu bine'.

* Aproape 250 de infracțiuni au fost constatate și peste 4.100 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști, duminică, în urma activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, informează luni un comunicat de presă al IGPR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria