ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 6 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 6 NOIEMBRIE

Primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost adus la sediul central al DNA, unde va fi audiat de procurori într-un dosar de corupție.

Joi, în jurul orei 12,30, Pendiuc a fost adus cu o mașină a Poliției, fiind însoțit de trupe de mascați. El nu a dorit să facă nici o declarație. Primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, este suspectat de DNA de săvârșirea unor fapte de corupție, respectiv abuz în serviciu și luare de mită, în legătură cu inițierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în municipiul Pitești, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Procurorii DNA efectuează, joi, 18 percheziții în București și Argeș, cercetările vizând Primăria și pe edilul din Pitești, Tudor Pendiuc, și mai mulți oameni de afaceri.

* Ministerul Sănătății a alocat peste 3,1 milioane de lei pentru trei unități sanitare din județul Prahova, banii fiind destinați achiziționării de aparatură medicală, precum și altor dotări.

* Spitalul Județean de Urgență din Zalău beneficiază, începând cu luna noiembrie, de mobilier și aparatură medicală în valoare de peste 200.000 de lei, prin intermediul unui proiect finanțat de o companie privată locală.

* Polițiștii de la Brigada de Crimă Organizată Timiș au descins, joi dimineață, la 16 hoteluri și pensiuni din Timișoara, precum și din județ, unde au informații că se practică proxenetismul și prostituția de lux.

* Concursul național de literatură ''Moștenirea Văcăreștilor'' va debuta, vineri, la Târgoviște, competiția fiind structurată pe patru secțiuni: creație poezie, proză scurtă, eseu și teatru scurt, se arată într-un comunicat al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

* O bombă de aviație funcțională datând din al Doilea Război Mondial a fost găsită joi, pe un șantier din Ploiești, aceasta fiind preluată de pirotehniști și transportată în poligon pentru a fi detonată.

* Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani au suspendat activitatea abatorului Florea Carn din satul Dracșani, comuna Sulița, care aparține familiei președintelui Consiliului Județean, Florin Țurcanu, precum și fostului șef al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Mihai Țurcanu.

* Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, este așteptat în perioada 7-9 noiembrie, la Deva, unde va sfinți o biserică nouă ce a fost ridicată în Cartierul Micro 15, cu hramul "Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni", precum și un centru medical modern la care vor avea parte de îngrijiri oamenii fără posibilități materiale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria