ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 9 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 9 OCTOMBRIE

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a efectuat joi o vizită fulger la Autostrada Arad-Nădlac, pe tronsonul Pecica-Nădlac. În urma discuției cu reprezentanții constructorului, ministrul s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor la autostradă.

"După cum mi-au promis reprezentanții constructorului, până la finele acestui an, se va putea circula pe autostradă de la Arad până la Nădlac. Va fi o problemă faptul că, din informațiile pe care le avem, maghiarii nu vor reuși să termine autostrada până la graniță decât în primăvara anului viitor, situație în care va trebui să rezolvăm împreună cu ei tranzitul autovehiculelor la frontieră.

Dar ceea ce este important este faptul că, până la finele acestui an, așa după cum au promis constructorii, se va putea circula pe autostradă", a declarat ministrul Ioan Rus

* Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a exclus joi posibilitatea ca producătorul auto Dacia să-și mute producția din România în alte țări din cauza infrastructurii rutiere, dând asigurări că varianta realizării în două etape a unei autostrăzi între Pitești și Sibiu a fost agreată de reprezentanții companiei.

* Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat joi, în conferință de presă, că dacă s-ar opri activitatea firmei de construcții Mitliv, pusă sub acuzare în urmă cu două zile de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscală, municipalitatea ar avea foarte mult de suferit, societatea având câștigate licitația de 100 milioane de euro pentru realizarea masterplanului de apă și pe cea de circa 11 milioane de euro pentru realizarea unei parcări subterane.

* Candidatul PMP la Președinție, Elena Udrea, a promis joi, la Brăila, că dacă va fi aleasă, va realiza mult discutatul pod peste Dunăre între Brăila și Tulcea, proiect despre care a spus că a intenționat să îl pună în practică încă de pe vreme când era ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, doar că atunci i-a fost luat și transferat la Ministerul Transporturilor.

* Candidatul PLR la Președinție, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis candidatului PMP, Elena Udrea, ambii prezenți joi, la Brăila, că președintele statului 'nu poate face poduri', cu referire directă la promisiunea făcută de Udrea, care s-a angajat că dacă va fi aleasă, în 2015 începe construcția podului peste Dunăre.

* Magistrații Curții de Apel Galați au admis joi cererea avocaților președintelui suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Aceeași măsură a fost luată și în cazul vicepreședintelui CJ Brăila, Florin Mija, iar șeful biroului achiziții publice din CJ Brăila, Nicoale Moisoiu, nu are voie să părăsească teritoriul României. Cei trei au fost trimiși în judecată de DNA, pe 2 octombrie, pentru fapte de corupție.

* Președintele Societății de Neurologie din România și președinte al Institutului RoNeuro din Cluj-Napoca, prof. dr. Dafin Mureșanu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că România este una dintre cele mai afectate țări de mortalitatea prin accident vascular cerebral (AVC). El a spus că în România nu se cunoaște cifra exactă a deceselor cauzate de accident vascular cerebral, dar că boala se numără între primii trei 'ucigași' din țara noastră.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...