Suceava: Prefectul Sinescu, dus la audieri la sediul DNA

Suceava: Prefectul Sinescu, dus la audieri la sediul DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava l-au ridicat vineri pe prefectul județului, Florin Sinescu, și l-au dus pentru audieri la sediul DNA.

Totodată, procurorii au ridicat mai multe documente de la cabinetul prefectului, precum și mai multe calculatoare din instituție.

Procurorii efectuează percheziții domiciliare în șapte locații situate în municipiul Suceava și comuna Brodina, județul Suceava, dintre care trei sunt la sediul unei instituții publice, iar restul la o societate comercială cu trei puncte de lucru și la domiciliul unei persoane fizice.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cercetările vizează o cauză penală privind suspiciuni de săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni de serviciu, infracțiuni de fals, comise în perioada 2012 — 2014.

Prefectul Județului Suceava, Florin Sinescu, ar fi cercetat pentru ingerință, în toamna anului 2012, în activitatea unei instituții publice, respectiv APIA CJ Suceava, în afara cadrului legal și oficial, urmărind ca și scop aprobarea de către funcționarii Agenției de Plăți a subvențiilor către Consiliul Local Udești, deși nu erau îndeplinite condițiile de eligibilitate, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Aceleași surse susțin că Florin Sinescu este suspectat de săvârșirea mai multor infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Una dintre fapte, potrivit surselor, ar avea legătură cu faptul că prefectul nu a emis ordinul de încetare a mandatului, iar Săvel Viorel Botezatu a fost menținut în funcția de primar al comunei Udești în perioada 1 octombrie 2012 — 4 decembrie 2014, (arestat preventiv în prezenta cauză), deși Raportul ANI, comunicat Prefecturii Suceava, a rămas definitiv prin sentința civilă a Curții de Apel Suceava și au existat mai multe solicitări în acest sens din partea Agenției. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...