Tomac: PMP a înregistrat la OSIM denumirea PDL pentru ceea ce a însemnat acest partid pentru România

Tomac: PMP a înregistrat la OSIM denumirea PDL pentru ceea ce a însemnat acest partid pentru România

PMP a înregistrat la OSIM sigla și denumirea Partidului Democrat Liberal, a declarat joi pentru AGERPRES președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, care a adăugat că demersul reprezintă un semn de respect pentru ceea ce a însemnat PDL și Traian Băsescu în politica românească din ultimii 15 ani. "PDL a reușit să câștige de trei ori Primăria generală a Capitalei și să dea de două ori președintele țării. Credem că acel spirit pe care l-a generat președintele Traian Băsescu reprezintă o valoare pentru foarte mulți dintre români. Motiv pentru care o parte din colegii noștri au solicitat să înregistreze atât sigla, cât și denumirea partidului, în semn de respect pentru ceea ce reprezintă acest proiect politic important care a trecut România prin criză și alături de președintele Traian Băsescu a reușit performanțe electorale remarcabile", a afirmat președintele PMP.

Eugen Tomac a adăugat că "toată această moștenire a președintelui Traian Băsescu se regăsește astăzi în curtea Partidului Mișcarea Populară și nu la USL".

"PNL este partidul care l-a suspendat de două ori pe președintele Traian Băsescu și este partidul care, alături de PSD, a promovat proiecte politice care au pus într-o lumină proastă România în ultimii 10 ani. Și aici mă refer la referendumul din 2012. Nici la această oră PNL nu a ieșit cu un punct de vedere foarte clar să-și definească poziția cu privire la ceea ce s-a întâmplat în 2012", a declarat președintele PMP.

Tomac a explicat că, din punct de vedere tehnic, cel care s-a ocupat de înregistrarea siglei și denumirii PDL la OSIM a fost vicepreședintele PMP Claudiu Palaz.

Eugen Tomac nu a dorit să confirme dacă PMP își va schimba denumirea în PDL.

"Nu intru în aceste detalii acum, doar ce pot să vă confirm este că mi se pare firesc, e un lucru absolut normal pentru că acel spirit al victoriei alături de președintele Traian Băsescu pe care l-a purtat PDL-ul în ultimii 15 ani noi ne mândrim cu el și ne bucurăm. Deci, nu avem nicio reținere în a spune tot ceea ce este bun din ce a făcut PDL în ultimii 15 ani. Pentru noi este o mândrie și acesta este și motivul pentru care respectăm tot ceea ce ține de valoarea proiectului politic pe care unii l-au abandonat. Noi ne-am decis să ne ambiționăm să rămânem alături de președintele Băsescu și să ducem mai departe acest proiect. Deocamdată rămânem la această etapă", a mai declarat președintele PMP.

Întrebat dacă fostul președinte Traian Băsescu ar avea intenția să se înscrie în PMP, Tomac a infirmat.

"Nu. Președintele este partenerul nostru și noi ne concentrăm pe consolidarea partidului în această etapă și mai târziu vom prezenta strategia de dezvoltare și de promovare a partidului, există o strategie foarte clară în acest sens. Oricât de mult și-ar dori unii ca acest partid să dispară de pe scena politică, îi asigurăm că avem suficientă energie, motivație și determinare pentru a transforma PMP-ul într-un proiect de succes", a mai declarat președintele PMP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS