Trafic rutier în creștere pe DN1 Brașov - București; rute alternative

Trafic rutier în creștere pe DN1 Brașov - București; rute alternative

Traficul rutier este în creștere duminică dimineață pe DN1 Brașov - București, dar nu sunt semnalate probleme legate de fluența acestuia, însă în orele următoare este posibil ca viteza medie de deplasare să scadă, anunță Centrul Infotrafic al IGPR.

"În ultimii ani, pe segmentul Predeal — Comarnic, pe sensul de mers către București, cel mai greu s-a circulat în ziua de 2 ianuarie, când se termină majoritatea sejururilor de Revelion. Spre deosebire de alți ani, în zilele de 1 și 2 ianuarie 2016 a fost aglomerație și pe sensul de mers către Brașov, numeroși turiști mergând în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran și în Poiana Brașov după trecerea dintre ani. Așadar, dacă se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, în județele Brașov și Prahova, le recomandăm automobiliștilor care pornesc din Brașov să folosească ruta alternativă DN1A Săcele — Cheia — Ploiești", menționează sursa citată.

Polițiștii rutieri estimează că este posibil să se îngreuneze circulația și pe DN73A Râșnov — Predeal, la intersecția cu DN1, așa că recomandă o altă rută spre București, din zona Bran-Moieciu circulând pe DN73 Brașov—Valea Mare-Pravăț, DN72A Valea Mare-Pravăț—Târgoviște, DN71 Târgoviște — Bâldana, DN7 Bâldana — București.

"Chiar dacă această rută trece prin multe localități în care limită maximă de viteză este de 50 km/ h, se merge constant, fără a staționa în coloană, așa cum se întâmplă pe DN1 Predeal — Comarnic. Recomandăm folosirea acestei rute până în jurul orei 14,00. Aceasta deoarece, începând de duminică, de la ora 14,00, până luni, la ora 12,00, pentru sudul și sud-vestul țării va intra în vigoare o atenționare cu cod galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare la ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute și viscol (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92). Așadar, le recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum din timp. De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei", mai arată Centrul Infotrafic.

Cele mai aglomerate drumuri care trec prin zona vizată de atenționare sunt DN65 Craiova — Pitești, DN7 Sibiu — Râmnicu Vâlcea — Pitești, autostrada A1 Pitești — București și DN6 Alexandria  — București. Probleme vor fi și pe DN67C Novaci — Rânca, drum de interes turistic, afectat frecvent de viscol.

Conform informațiilor primite de la Secția Regională de Poliție Transporturi Galați, pe secția de cale ferată 702, între Buzău — Sud și Cilibia, dar și între Făurei și C.A. Rosetti, pe firul 1, șina s-a fisurat din cauza gerului. Până la remedierea avariei, câteva trenuri vor înregistra întârzieri, anunță Infotrafic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa