Trigoane cu gem

Trigoane cu gem

Aluat – 125 gr margarină, 100 gr zahăr, 125 ml apă minerală, 350 gr faină , 1 praf de sare, 1 pliculet zahăr vanilat, 10 ml ulei pentru întins aluatul.

Umplutură - 125 gr gem de prune, 50 gr nucă măcinată, 1/2 linguriţă esenţă rom, coaja rasă de la 1/2 lămâie.

Decor - zahăr pudră vanilat

Preparare aluat – pentru imagini vezi reteta Cornulete cu gem si nuca

Într-un vas se adaugă margarina tăiată cuburi şi apoi se aşează pe baie de abur. Când margarina începe sa se topească se adaugă zahărul şi mixăm, cca 3 min.

Citeste reteta pe desertdecasa.ro

Sursa: realitatea.net


populare
astăzi

1 Ghiciți voi care dintre ăștia este noul prim-vicepreședinte al PSD...

2 Citiți și voi ce a spus azi Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României...

3 VIDEO Orban îl întrerupe pe Trump și-i spune că o vrea pe blondina de la Casa Albă...

4 VIDEO Imagini dramatice din bastionul ucrainean care stă să cadă...

5 „Diavolul Bael. Seamănă fix, dar fix cu Putin. Dar stați să vedeți chestiune și mai tare!”