TUBULATURA se RENOVEAZĂ

TUBULATURA se RENOVEAZĂ

Mai multe celule ale Arestului central al Poliţiei Capitalei, cunoscut şi sub denumirea de TUBULATURA, sunt zugrăvite, urmând ca toate cele 52 de centre de arest ale Poliţiei Române să fie modernizate din fonduri europene în valoare de peste un milion de euro, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că, pentru moment, lucrările sunt făcute de Poliţia Capitalei "în regie proprie" şi au demarat la data de 20 februarie, când au fost zugrăvite punctul de acces, camera destinată vizitatorilor şi camerele de grefă.

În prezent, lucrările au fost extinse către zona în care se află celulele pentru bărbaţi.

În acelaşi timp, toate cele 52 ce centre de arest ale Poliţiei Române urmează să fie modernizate prin intermediul unui proiect intitulat "Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate".

Proiectul este finanţat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, partener fiind Consiliul Europei, şi are un buget de 1.286.598 de euro, din care 1.093.608 de euro reprezintă finanţare externă.

Potrivit unui răspuns formulat de Poliţia Română la solicitarea MEDIAFAX, acest proiect are ca obiectiv modernizarea centrelor de arest şi dotarea acestora cu "echipament de gimnastică, sisteme de aer condiţionat, sisteme de securitate şi supraveghere video, întrerupătoare electrice cu potenţiometru, sistem audio pentru camere de vizitare, instalaţii de aer condiţionat pentru 50 de autospeciale de transport".

Conform sursei citate, Poliţia Română are în administrare 3.277 de imobile. Dintre acestea, 52 sunt centre de reţinere şi arestare preventivă, cu o capacitate de 2.220 de locuri.

La sfârşitul lunii iunie 2014, în centrele de reţinere şi arestare preventivă din subordinea Poliţiei Române erau încarcerate 1.048 de persoane, gradul de ocupare fiind de 58 la sută.

Pe de altă parte, la nivelul IGPR a fost făcută o analiză în urma căreia a reieşit un necesar de investiţii în valoare de 426.769.000 de lei, pentru realizarea lucrărilor de consolidare, reparare şi modernizare a imobilelor aflate în administrarea Poliţiei Române. Astfel, în mai 2013, a fost întocmit Programul de fundamentare a strategiei de finanţare a obiectivelor de investiţii în perioada 2014 - 2017.

Din cei peste 426 de milioane de lei, pentru creşterea gradului de siguranţă a spaţiilor în care funcţionează centrele de reţinere şi arest preventiv de la nivelul inspectoratelor judeţene de Poliţie şi al Poliţiei Capitalei, peste 271 de milioane de lei sunt necesare pentru lucrări de investiţii şi dotarea corespunzătoare a acestora, fondurile fiind eşalonate pe o perioadă de cinci ani.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile