Udrea, despre dosarul privind creditul de la BRD: Nu am nicio informație

Udrea, despre dosarul privind creditul de la BRD: Nu am nicio informație

Fostul ministru Elena Udrea a precizat vineri că nu are nicio informație despre noul dosar de la DNA în legătură cu credite luate de la BRD și în care apare și numele ei. Udrea s-a prezentat vineri la Instanța Supremă în dosarul "Gala Bute", în care a fost trimisă în judecată de DNA.

"Nu am nicio informație", le-a răspuns Elena Udrea jurnaliștilor.

La acest termen de la Înalta Curte în dosarul "Gala Bute", instanța va verifica măsurile preventive dispuse, ea aflându-se în prezent în arest la domiciliu.

Numele Elenei Udrea apare în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD, în care procurorii DIICOT i-au pus sub acuzare vineri pe omul de afaceri Adrian Sârbu și pe fostul senator Sorin Roșca Stănescu.

Din primele informații, Elena Udrea ar fi luat un credit de 3 milioane de euro, care ar fi fost girat cu un teren supraevaluat.

Potrivit DIICOT, procurorii de la această structură și-au declinat competența în favoarea DNA, la data de 4 martie, în legătură cu dosarul deschis pe numele Elenei Udrea.

Adrian Sârbu și Sorin Roșca Stănescu au fost aduși vineri la sediul DIICOT pentru a fi audiați într-un dosar de fraude bancare, în care sunt suspectați de înșelăciune și spălare de bani, după ce au luat credite de la o sucursală a BRD fără a mai înapoia banii.

Potrivit DIICOT, prejudiciul reținut în sarcina lui Adrian Sârbu este de 4 milioane de dolari, iar în cazul lui Sorin Roșca Stănescu de 3 milioane de euro.

În prezent, Adrian Sârbu este arestat în alt dosar, respectiv cel de evaziune fiscală de la Mediafax, iar Sorin Roșca Stănescu se află în penitenciar, el fiind condamnat în dosarul "Rompetrol". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis