Un român a murit şi alţi patru au fost răniţi în urma unui accident rutier în Ungaria

Un român a murit şi alţi patru au fost răniţi în urma unui accident rutier în Ungaria

Un român a murit şi alţi patru au fost răniţi în urma unui accident care a avut loc sâmbătă, pe autostrada M3 din Ungaria, după ce maşina în care se aflau a intrat pe contrasens şi s-a rostogolit în afara drumului, persoanele rănite fiind duse la spital, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 14.35 (ora României), pe autostrada M3 din Ungaria, după ce autoturismul în care se aflau cei cinci români a rupt parapetul despărţitor al drumului, a intrat pe contrasens şi s-a rostogolit în afara carosabilului.

"Conform datelor furnizate de către reprezentanţii autorităţilor ungare, în accidentul rutier au fost implicaţi cinci cetăţeni români, dintre care o persoană a decedat şi alte patru au fost rănite. Una dintre persoanele rănite a fost transportată cu un elicopter la Spitalul Judeţean Miskolc, fiind într-o stare critică", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, transmis agenţiei MEDIAFAX.

Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea , ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria şi o echipă consulară de la Consulatul din Gyula au mers la spitalul unde au fost internaţi cei patru români răniţi în accident.

Vicepremierul Gabriel Oprea a discutat şi cu ministrul de externe, Titus Corlăţean , stabilind modalitatea comună de acţiune din partea autorităţilor române.

Reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ai Consulatului României din Gyula, în cooperare cu ataşatul de afaceri interne al MAI ţin legătura permanent cu autorităţile ungare referitor la situaţia cetaţenilor români.

Monitorizarea stării medicale a victimelor va fi realizată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /