UPDATE Buzău: După aproape trei ore, cei peste 1.000 de protestatari s-au retras în liniște

UPDATE Buzău: După aproape trei ore, cei peste 1.000 de protestatari s-au retras în liniște

Cei peste o mie de tineri care au manifestat miercuri seară pe străzile municipiului Buzău s-au retras în liniște în jurul orei 22,00, după un marș de peste cinci kilometri pe traseul Piața Dacia - Prefectură - Spitalul județean - Piața Dacia.

LIVE UPDATE Manifestație în Piața Universității; a doua zi de proteste după tragedia din Colectiv

Reîntorși în Piața Dacia în jurul orei 21,00, tinerii au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv din Capitală, au aprins lumânări la troița de lângă Monumentul Revoluției din decembrie 1989, au rostit în genunchi "Tatăl nostru" și au scandat lozinci antiguvernamentale, anti-PSD și anti-PNL.

Pe tot parcursul marșului, tinerii au strigat "Jos mafia locală!", "Hai veniți aproape, să facem dreptate!", "Ne vrem țara înapoi!", "Jos Guvernul!" sau "Jos corupția!".

Protestul început în jurul orei 19,00 și s-a încheiat fără incidente în jurul orei 22,00, supravegheat de jandarmi și de polițiști.

Fotograful Cătălin Ilnițchi, din Buzău, se numără printre cei internați cu răni grave în urma tragediei de vineri seară din Capitală.

ORA 20.15 Buzău: Aproape 1000 de tineri au ieșit în stradă

Aproape 1000 de tineri au ieșit, miercuri seara, în centrul municipiului Buzău scandând 'Demisia!' și 'Ne vrem țara înapoi!'


Coloana a plecat din Piața Dacia și s-a oprit în fața clădirii Prefecturii, după care s-a îndreptat către Parcul Crâng.

În fața Prefecturii tinerii au strigat ,,Ne vrem țara înapoi" și ,,Demisia".

"Am răspuns chemărilor lansate pe rețeaua de socializare Facebook de a ne alătura manifestațiilor din Capitală", a declarat Sorin Georgescu, unul din tinerii manifestanți.

AGERPRES(A,AS — autor: Dorin Ivan, editor: Dănuț Pușcașu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren