UPDATE Cursuri suspendate luni în București, Ilfov, Călărași și Ialomița

UPDATE Cursuri suspendate luni în București, Ilfov, Călărași și Ialomița

UPDATE ORA 12.02 Inspectoratele școlare din București, Ilfov, Ialomița și Călărași au anunțat, până în prezent, că școlile și grădinițele vor avea cursurile suspendate luni, a declarat pentru AGERPRES ministrul Educației, Adrian Curaj. "La momentul acesta, Ilfov, Călărași, București și Ialomița suspendă luni cursurile. Dâmbovița, Buzău, Galați și Dolj au întâlniri ale comitetelor pentru situații de urgență în cursul zilei", a afirmat ministrul.

Referindu-se la universități, Curaj a spus că majoritatea acestora sunt în sesiune.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCȘ, în celelalte județe din țară afectate de căderile abundente de zăpadă și de viscol, deciziile privind susținerea orelor de curs vor fi luate în această după-amiază, în cadrul colegiilor prefecturale.

Ministerul Educației precizează că hotărârea privind susținerea ori suspendarea cursurilor trebuie să țină cont de evoluția vremii și de siguranța elevilor și a profesorilor, precum și de asigurarea condițiilor proprii desfășurării orelor de curs.

De asemenea, MENCȘ afirmă că este în permanentă legătură cu inspectoratele școlare din teritoriu și va reveni în cursul acestei zile cu informații, în funcție de evoluția punctuală a evenimentelor.

"Majoritatea universităților sunt în sesiune, iar cele care nu sunt în sesiune au fost contactate să ne transmită ce decizii iau. Vor veni cu informații clare", a mai spus ministrul.

UPDATE ORA 11.14 Cursurile în școlile și grădinițele din București și Ilfov vor fi luni suspendate

Cursurile în școlile și grădinițele din București și Ilfov vor fi luni suspendate, anunță Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, duminică, pe pagina de Facebook.

"Inspectoratele școlare județene București și Ilfov au decis suspendarea cursurilor pentru luni, 18 ianuarie 2016, din cauza condițiilor meteo nefavorabile", afirmă sursa citată.

ORA 10.56 IȘMB: Școlile din Capitală își suspendă luni cursurile

Elevii din Capitală nu vor merge luni la școală, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru.

"În urma discuțiilor cu prefectul municipiului București, am hotărât să suspendăm cursurile pentru mâine", a afirmat inspectorul general școlar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...