Vâlcea: 10.000 de turiști pe domeniul Transalpina Ski Resort, susțin administratorii acestuia

Un număr de 10.000 de turiști au schiat în ultima săptămână pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, a declarat luni, pentru AGERPRES, administratorul domeniului, Mircea Fodor. "Este o cifră care ne bucură foarte mult și mai ales că vin mulți turiști din București, Prahova, Dâmbovița, deci din regiuni unde poate Valea Prahovei ar fi fost mai la îndemână. Cert este că, odată ajunși aici, toți au spus că vor reveni, pentru că Transalpina Ski Resort este unul din cele mai moderne domenii schiabile din România, situat în, poate, una dintre cele mai frumoase zone ale țării. Panorama care se deschide cu Lacul Vidra pe fundal pe mulți îi duce la comparația cu oricare stațiune din Alpi", a declarat Fodor.

Administratorii domeniului spun că turiștii beneficiază aici de toate condițiile pentru a se bucura de sporturile de iarnă, având în plus și unități de alimentație publică de la restaurant până la fast food.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiții guvernamentale de 35 de milioane de euro.

La sfârșitul anului trecut, guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localității Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executați, parcarea supraetajată de 400 de locuri și accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.

Acesta a fost inaugurat în 2012 și include trei pârtii de schi cu trei instalații aferente — instalația Telegondolă este de tip N, lungimea pârtiei este de 363 m (până la cota 1 850 m) cu grad de dificultate dificilă, pe Vârfurile Bora și Coasta Benghii, instalația de Telescaun amenajată de-a lungul a 1.232 m de pârtie de dificultate ușoară, iar cea de teleschi — pe 730 m de pârtie de aceeași dificultate.

Domeniul se află în stațiunea Voineasa, în zona Obârșia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 VIDEO Botnița, ca botnița, dar voi vedeți ce tâțe are femeia cu sârme-n mațe?

3 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

4 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

5 Informație / Degringoladă totală în PSD! Ciolacu îi cheamă pe parlamentari să semneze moțiunea într-un birou, St…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic