Viceprimarul Gabriel Pîrvu, în incompatibiliate, membrii CGMB amendaţi de ANI că nu l-au demis

Viceprimarul Gabriel Pîrvu, în incompatibiliate, membrii CGMB amendaţi de ANI că nu l-au demis

Gabriel Pîrvu, ales joi viceprimar al Capitalei, a fost declarat incompatibil de instanţă în calitate de membru al CGMB, consilierii generali fiind amendaţi cu câte 2.000 de lei de ANI pentru că nu l-au demis, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANI, Horia Georgescu.

Viceprimarul Gabriel Pîrvu, în incompatibiliate, membrii CGMB amendaţi de ANI că nu l-au demis (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat în iulie 2013 că Gabriel Pîrvu a fost incompatibil în perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Gabriel Pîrvu a fost în incompatibilitate, decizia devenind definitivă prin necontestare, la 26 martie 2014.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren