VIDEO-Percheziții la Primăria Voluntari. Prejudiciul se ridică la două milioane de euro

VIDEO-Percheziții la Primăria Voluntari. Prejudiciul se ridică la două milioane de euro

31 de percheziţii sunt la această oră în plină desfăşurare în Capitală şi în 4 judeţe, Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu. Sunt căutate mai multe persoane fizice şi juridice, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 Primăria Voluntari este vizată de această anchetă. La această oră au loc percheziții în birourile primăriei Voluntari. Anchetatorii spun că reprezentații Primăriei, cu complicitatea funcționarilor, au încheiat din bani publici mai multe contracte fictive de consultanță și proiectare în domeniul construcțiilor civile și, la rândul lor, acele firme au subcontractat lucrările unor firme fictive. Astfel s-a creat un prejudiciu de două milioane de euro.

Vineri, polițiștii au descins în municipiul București și în județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu. 130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor și investigații criminale din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. și de la inspectoratele de poliție ale județelor mai sus amintite efectuează 31 de percheziții domiciliare la locuințe și sedii ale unor persoane juridice. Vor fi puse în executare 25 de mandate de aducere, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În fapt, mai multe persoane fizice și juridice sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive și înregistrarea unor achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor. 

Astfel, s-ar fi creat un prejudiciu estimat până în prezent la 2.000.000 de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat. Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...