VIDEO-Pesediştilor le place cu minore/ Adrian Zaharia, fostul șef al Cancelariei Prefectului Olt, dus la audieri în cazul minorelor traficate din Caracal

VIDEO-Pesediştilor le place cu minore/ Adrian Zaharia, fostul șef al Cancelariei Prefectului Olt, dus la audieri în cazul minorelor traficate din Caracal

Adrian Zaharia, fostul șef al cancelariei Prefectului Olt în mandatul prefectului PSD Daniel Șarpe și fost director al mai multor instituții de asistență socială aflate în subordinea Consiliului Județean Olt, a fost adus în această dimineață la audieri  la DIICOT Olt, în urma perchezițiilor desfășurate în Caracal în căutarea mai multor traficanți de minore.    Acţiunea a fost coordonată de procurorii din cadrul Biroului Teritorial Mehedinţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt.

Acţiunea anchetatorilor vizează un număr de 45 de persoane ce ar fi fost implicate în această operaţiune infracţională. 11 fete, dintre care nouă minore, cea mai mică având 15 ani, au fost eliberate de anchetatori în această dimineață dintr-un apartament din Caracal, o adevărată fortăreață. Victimele erau racolate direct din cadrul unităţilor şcolare din Caracal, respectiv din liceele din această localitate, și plasate de traficanți clienților fie în apartamentul din care au fost eliberate, fie în camere de hotel și pensiuni de pe întreg teritoriul județului și în județele vecine. Membrii grupării le seduceau pe fete, le conduceau în apartamentul din Caracal, înregistrau raporturile sexuale cu acestea, după care pe baza filmulețelor erau șantajate să se prostitueze, fiind amenințate că în caz contrar apropiații vor vedea filmele.

“Au fost derulate un număr de opt percheziţii în Caracal în cadrul unei acţiuni axate pe săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Mai exact, membrii grupului infracţional respectiv sunt bănuiţi că, în perioada 2013-2014, au racolat minore din această localitate, minore pe care le-au exploatat sexual în judeţul Olt şi în judeţele limitrofe. Au fost emise 46 de mandate de aducere”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt, citată de adevărul.ro.

Suspecţii sunt acuzaţi că, în cursul derulării acestor activităţi ilegale, au strâns aproape 300.000 de euro. 36 dintre cei aduși la audieri au calitatea de suspecți în dosar. Opt sunt membri ai grupării, șeful acesteia fiind identificat ca fiind Mirel Toilă. Din grupare ar face de asemenea parte un taximerist, cel care avea sarcina să plaseze fetele conform aranjamentelor. 28 de persoane sunt clienți ai rețelei.

Cine este Adrian Zaharia

Adrian Zaharia a venit în 2009 în funcția de șef al Cancelariei Prefectului Olt, de la Penitenciarul Rahova. Prefectul de atunci, social-democratul Daniel Șarpe, îl prezenta astfel: „Adrian Zaharia are 43 de ani și locuiește la Caracal. Este ofițer în cadrul Ministerului de Justitie si are gradul de subcomisar. Este casatorit, are doi copii, a absolvit Facultatea de Drept si a lucrat ca si consilier juridic in cadrul SC Utalim SA Slatina. In perioada 2000-2001 a fost inspector-sef la Inspectoratul de Stat pentru Persoane cu Handicap Olt, iar intre 2002 si 2006 a ocupat postul de director la Centrul de Recuperare si Reabilitare Persoane cu Handicap din Cezieni. In prezent, este angajat al Penitenciarului Rahova, fiind detasat la Prefectura Olt”.

Cine este Daniel Șarpe

Daniel Șarpe a fost propulsat în funcția de prefect din poziția de director executiv, Direcţia Dezvoltare Regională, Management Proiecte, Relaţii Internaţionale în Consiliul Județean Olt, post pe care l-a ocupat timp de o lună, pentru a putea fi numit în funcția de demnitate publică. Anterior a ocupat funcția de șef Logistică în cadrul societății private Altur S.A. Slatina. Funcția publică a obținut-o grație protectorului său, președintele PSD Olt de la acea dată, Ioan Toma, în prezent senator UNPR, un apropiat al lui Mircea Geoană. Șarpe a rămas în Prefectura Olt, ocupând un post de consilier.  


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante