Zeci de percheziţii în Bucureşti şi opt judeţe la FIRME de PAZĂ/VIZAT, omul de afaceri Dan Alstar

Zeci de percheziţii în Bucureşti şi opt judeţe la FIRME de PAZĂ/VIZAT, omul de afaceri Dan Alstar

Mai multe societăți de asigurare a securității și firme de pază, deținute de omul de afaceri Dan Alistar, sunt vizate de o anchetă deschisă pentru evaziune fiscală și spălare de bani. De-a lungul timpului, firmele lui Dan Alistar au avut mai multe contracte cu statul, inclusiv cu Primăria Capitalei.

 Nu mai puțin de 75 de percheziţii aveau loc, marți dimineață, în Capitală şi în opt judeţe într-un dosar în care suspiciunile sunt de evaziune fiscală. Anchetatorii caută mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la 3 milioane de euro. Polițiștii au mandate de aducere pentru 58 de persoane.

Anchetatorii suspectează că s-au înregistrat operațiuni fictive în conturile societății prin intermediul unor firme-fantomă, pentru a nu plăti statului taxe și impozite sau pentru a recupera TVA. Zece milioane de euro ar fi fost spălați prin intermediul acestor societăți-fantomă.

 Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 75 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman, Bacău, Prahova şi Ialomiţa şi pun în aplicare 58 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman şi Bacău, precum şi de suportul de specialitate al S.R.I.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României