(Corespondență) Handbal feminin: Nicolae Luca (CSM București) - Toată lumea pornește de la 50-50% în Final Four

(Corespondență) Handbal feminin: Nicolae Luca (CSM București) - Toată lumea pornește de la 50-50% în Final Four

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Nicolae Luca, team managerul echipei feminine de handbal CSM București, a declarat pentru AGERPRES că în turneul Final Four al Champions League de la Budapesta se regăsesc cele mai bune echipe europene ale momentului și e nevoie să ai o clasă peste adversar pentru a te califica în finala competiției.

''Toată lumea pornește de la 50-50%. Aici vorbim numai și numai de valoare, vorbim de spuma handbalului feminin european. Noi nu am ajuns aici întâmplător, chiar dacă suntem outsideri. Îmi aduc aminte că la tragerea la sorți eram văzuți ca noi veniți, toți și-au dorit să joace cu noi. Dar noi între timp ne-am repoziționat. Avem o Jorgensen care și-a revenit, o Torstensson care și-a revenit, nici Rodrigues nu mai este cea accidentată din ianuarie, când jucam cu Vardarul. Vardar a avut un parcurs frumos în grupa principală, poate mai frumos ca al nostru. Este o echipă care mă îngrijorează, dar ce să mai zic atunci de Gyor sau Buducnost. Înainte jucai optimi, sferturi, semifinale, finală, bucurai sponsorii, spectatorii. Acum totul e foarte mult hazard, ai 60 minute să tranșezi un meci. Dacă tu sâmbătă nu ești în cea mai bună formă, dacă nu ai o clasă peste adversar, care poate veni de la pregătirea fizică, de la pregătirea tactică, de la starea de moment, capriciile fetelor, astea sunt decisive'', a declarat Nicolae Luca pentru AGERPRES.

CSM București s-a calificat în Final Four la prima participare în Champions League și și-a atins obiectivul propus în acest sezon, iar motivarea jucătoarelor are de suferit din acest motiv.

''Toată lumea este sănătoasă, aptă din punct de vedere fizic. Bucuria calificării desigur nu s-a stins, aș fi mincinos să nu recunosc acest lucru. Toată lumea trăiește din această energie, care ți-o dă calificarea în Final Four. Toată lumea este optimistă, încrezătoare, în fond am venit să facem ce știm mai bine, nu avem de ce să fim surprinși pentru că este un turneu final. E adevărat că e prima dată când participăm și totul ne fascinează, de la modul de organizare, cu o sală de 12.000 locuri, dar în rest sunt adversari cu care am jucat, sunt la fel de buni ca noi sau mai puțin buni, vom vedea zilele acestea. Dar suntem mai ales încrezători. Eu, din postura mea, îmi doresc maximum, tot ce se poate și uneori și reușești. Fetele își doresc, e clar că își doresc, dar eu ce le-aș putea cere mai mult când ele și-au îndeplinit obiectivul. Participarea în Final Four a fost ca obiectiv, l-am atins, suntem aici, între primele patru echipe din Europa. Este foarte mult. Am lăsat acasă echipe care se uită la televizor, am lăsat acasă echipe cu buget dublu decât al nostru, să nu ne uităm mai departe de Rostov. Dacă noi am avea bugetul lor am duce-o extraordinar. Dar nu este vorba numai de Rostov, să ne uităm echipele daneze care stau acasă, să ne uităm că din Spania, Germania nu este nimeni, din Norvegia, unde Larvik era o echipă abonată a turneelor finale și câștigătoare de Champions League. Practic l-am mânia pe Dumnezeu să zicem că am vrea mai mult. Vrem mai mult, dar dacă le luăm așa pas cu pas. Un obiectiv s-a îndeplinit, urmează un altul, să vedem ce vom face sâmbătă, apoi duminică, toate trebuie luate pas cu pas'', a adăugat Luca.

Echipa bucureșteană se va bucura la Laszlo Papp Arena de susținerea a circa 500 de suporteri români, conform informațiilor privind vânzarea biletelor.

''Din ce știu, noi am vândut din locurile dedicate nouă 210-220 bilete, mai sunt și ceva bilete VIP, așa că putem vorbi de 240 bilete vândute și am mai primit o informație de la organizatori că au mai fost cumpărate în jur de 300 bilete, care nu sunt în sectorul dedicat românilor, așa că eu estimez cam 500 suporteri români. Noi la club nu am primit nicio invitație, nu am primit niciun favor, dar așa au fost tratate toate echipele și asta a fost înțelegerea dintre organizatorul, federația maghiară, și EHF, care au vândut tot'', a precizat oficialul clubului CSM București.

Antrenorul danez Kim Rasmussen are în contract o opțiune de a continua și în sezonul viitor, dar CSM București va discuta acest aspect abia după Final Four. Nicolae Luca a adăugat că danezul nu a informat clubul despre faptul că a renunțat să mai pregătească naționala Poloniei în paralel: ''Nu am informații concrete de niciun fel, nici că ar fi renunțat la echipa Poloniei, și nici nu a informat despre acest lucru, deși nu era obligat, dar nu a făcut-o nici formal și nici informal. Iar cu noi are o opțiune de prelungire a contractului, dar nu ne-am așezat la masă să discutăm concret. A fost o chestie reciprocă în care am așteptat ca lucrurile să se clarifice. Să așteptăm să se joace Final Four, după care vom vedea, ne vom așeza și la masă''.

Câștigarea trofeului european ar surprinde CSM București, care nu are un plan de bonusuri în acest caz pentru jucătoare, dar Nicolae Luca susține că se vor găsi soluții dacă se va ajunge în această situație: ''Nu avem bani dedicați premierii și nu o să fie o lăfăială în cazul în care o fim câștigători de Champions League. Nu sunt sume mari, sunt lucruri care le conferă legea, noi suntem un club de stat, tot ce facem, facem în baza unor legi. S-ar putea atrage niște fonduri extrabugetare și se poate găsi un sistem de bonusare într-un fel sau altul, dar nu m-am gândit la el din două motive. Nu suntem campioni europeni, nu avem acei bani și nu e o situație cu care să te lauzi. Le vom gestiona într-un fel, nu mi-e teamă de așa ceva''.

Pentru sezonul 2016/2017, CSM București va conta pe un buget de 2,5 milioane euro, iar obiectivul de anul viitor va deveni câștigarea Champions League. Patru jucătoare vor părăsi clubul în (Maria Fisker, Ekaterina Vetkova, Mayssa Pessoa de Oliveira, Franca da Silva) și vor fi înlocuite de alte patru. Ana Paula Rodrigues Belo ar putea continua la CSM, deși a dorit inițial să plece la final de sezon. CSMB a transferat deja două franțuzoaice, Gnonsiane Niombla și Camille Ayglon Saurina, care se vor alătura lotului în această vară.

Sâmbătă, la Budapesta, în semifinalele Ligii Campionilor, CSM București va întâlni echipa macedoneană Vardar Skopje, duminică fiind programate finala și meciul pentru locurile 3-4.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…