Friederich Merz, considerat favorit la funcția de cancelar al Germaniei, a fost depistat pozitiv la testul coronavirus

Friederich Merz, considerat favorit la funcția de cancelar al Germaniei, a fost depistat pozitiv la testul coronavirus

Friederich Merz, om politic membru CDU considerat unul dintre favoriți la funcția de cancelar, a fost fost infectat cu coronavirus. ”Testul pe care l-am făcut duminică a ieșit pozitiv”, a delcarat Merz pentru German Press Agency, citată de Der Spiegel.

Numele lui Merz a fost avansat drept potenția candidat pentru funcția de cancelar al Germaniei după ce urmașa lui Merkel s-a retras din cursă pe data de 10 februarie.

Friedrich Merz, om politic în vârstă de 64 de ani, este avocat de profesie

Provenit din regiunea Sauerland, Merz a condus între 2000 și 2002 grupul parlmentar al CDU, pe atunci în opoziție. În 2009, Merz a renunțat la cariera parlamentară după ani de disensiuni cu Angela Merkel, pe atunci liderul partidului și s-a concentrat pe avocatură. A revenit în mod spectaculos în politică în vara lui 2018, când și-a anunțat candidatura la conducerea formațiunii. A pierdut atunci la limită în fața lui Annegret Kramp Karrenbauer. De atunci însă a fost prezent politic și trece drept reprezentantul aripii conservatoare din CDU.


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka