Amenda uriașă a unui restaurant din Spania pentru un client care nu și-a anulat la timp o rezervare

Amenda uriașă a unui restaurant din Spania pentru un client care nu și-a anulat la timp o rezervare

Un restaurant din Spania a amendat cu 510 euro un client care nu și-a anulat o rezervare, iar instanța a fost de acord cu măsura, potrivit publicației ziarulromanesc.es .

Vin. FOTO Shutterstock

S-a întâmplat într-un local cu două stele Michelin din San Sebastian, acolo unde clientul făcuse o rezervare pentru trei persoane.

Cum clienții nu s-au prezentat, restaurantul a retras de pe cardul persoanei care făcuse rezervarea suma stipulată în politica de anulare a acesteia, acceptată de client în momentul efectuării procedurii online (170 de euro x 3).

Dacă un zbor sau un hotel este plătit în avans, de ce nu se poate întâmpla același lucru cu un restaurant? Este argumentul dat de Chef Paulo Airaudo pentru „amenda” aplicată clientului.

Bucătarul a vorbit a doua zi cu clientul, care a încercat să-l determine să rezerve o masă pentru ziua respectivă, motivând că întârziase vizita în oraș cu 24 de ore, motiv pentru care și-a amânat și șederea la hotelul aflat în aceeași clădire cu restaurantul (deși firmele sunt diferite). Clientul, notar de profesie, anunțase hotelul, dar nu a făcut același lucru și la restaurant, considerând „de la sine înțeles” că hotelul va anunța restaurantul.

Bărbatul a dat în judecată restaurantul pentru că i-a debitat cardul fără a beneficia de vreun serviciu. Dosarul a fost judecat la finalul anului trecut, iar în luna martie 2023 s-a pronunțat sentința, prin care a fost respinsă „în totalitate” cererea clientului, notar de profesie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...