Blejnar, în custodia polițiștilor. A fost ridicat din trafic după emiterea mandatului de arestare (surse)

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis marți mandat de arestare preventivă, se află în custodia polițiștilor, surse judiciare declarând că acesta a fost ridicat din trafic de echipajul unui filtru rutier.

 Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Marian Popescu, a precizat că Sorin Blejnar se află în custodia polițiștilor, el urmând a fi dus în Centrul de reținere și arest preventiv al Poliției județene.

Surse judiciare au declarat că, după emiterea mandatului de arestare pe numele său, Blejnar a anunțat că se va preda la IPJ Prahova, însă a fost ridicat din trafic, pe DN1, în localitatea Tâncăbești, de polițiștii unui filtru rutier.

Marți, Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al ANAF Sorin Blejnar într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, Blejnar nu a fost prezent la pronunțarea deciziei Tribunalului Prahova.

Luni, fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a fost reținut de procurorii DNA Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice pe care o conducea.

"Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 — ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", se preciza într-un comunicat al DNA. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

3 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

4 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare

5 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…