„Ce probabilităţi am să mor?" Calculatorul riscului Covid 19

„Ce probabilităţi am să mor?" Calculatorul riscului Covid 19

Un site de 8 milioane de euro și mii de informații extrem de utile. Se numește  ncov2019.live  și a fost creat de un american în vârstă de 17 ani, domiciliat în statul Washington. Avi Schiffmann a refuzat să-l vândă pentru că nu vrea să „profite de urgență sanitară.” Cine știe ce-i rezervă viitorul. Însă prezentul spune cu siguranţă că cei 30 de milioane de vizitatori pe zi, în total 700 de milioane, au găsit pe site-ul respectiv o sursă ordonată de date despre coronavirus,  scrie Il Giornale , citat de Rador.

Unde a lovit cel mai mult? Care țară a avut cele mai multe decese? Acesta este şi motivul pentru care Schffmann a fost desemnat personalitatea anului 2020 la cea de-a 24-a ediție anuală a premiilor Webby. „De la lansarea sa din 29 decembrie 2019 - specifică prezentarea - site-ul de monitorizare al lui Avi Schiffmann a fost un instrument necesar care a tras semnalul de alarmă în privinţa noului coronavirus și a răspândirii acestuia, atrăgând în special atenția asupra naturii sale foarte grave, înaintea multor oficiali din lumea întreagă".

În acest Babilon al informaţiilor de astăzi,  site-ul evidențiază  câteva puncte fixe, explicându-ne că în prezent există 5 milioane de persoane infectate, cazurile critice sunt în jur de 45.000, iar numărul deceselor este de 325.125. Dar ceea ce este izbitor este numărul pozitivilor: în prezent 2,7 milioane de persoane active călătoresc în întreaga lume, dintre care 1,9 sunt spitalizate și altele - probabil - sunt constrânse să stea acasă prin diferite măsuri de izolare. În vârful clasamentulului se află Statele Unite, cu 1,5 milioane de persoane infectate și 17.000 în terapie intensivă sau subintensivă. Numărul cetăţenilor americani spitalizaţi (chiar dacă nu sunt în stare gravă) este de 361.000, de două ori mai mult decât spaniolii, care ocupă locul trei al acestei liste macabre (278.000 de cazuri).

Pe locul doi, aşa cum ne spune şi mass-media de mai multe zile, se află Rusia. După ce a ajutat Italia, acum Putin trebuie să facă față unei rate de creștere a contagiunii cu 2,82%. Cea mai recentă cifră vorbește despre 8.000 de pozitivi în plus faţă de ziua precedentă, 2.300 de situații critice și 2.972 de decese.

Urmează Brazilia lui Bolsonaro, apoi Marea Britanie a primului sceptic, ulterior internat, Boris Johnson, Italia, Franța și Germania. De reţinut cifra care o poate face mândră pe Angela Merkel, având în vedere că țara sa a trebuit să plângă „doar” 8.000 de oameni, comparativ de cei 32.000 ai lui Conte, cei 35.000 ai Majestății Sale, Elisabeta a II-a, cei 27.000 ai Regelui Spaniei și cei 93.000 ai lui Donald Trump. Doar 12 infectați și niciun mort, pentru Preasfinția Sa Papa Bergoglio, în cetatea Vaticanului.

S-ar putea face unele observații cu privire la rata de mortalitate a virusului, care, judecând după date, pare să difere, și nu puțin, de la stat la stat. Până în prezent, pentru oamenii de știință nu există dovezi ale existenței unor versiuni mai mult sau mai puțin agresive ale Sars-Cov-2, prin urmare, este probabil ca astfel de fluctuații să se datoreze diferențelor în înregistrarea pozitivilor și, mai ales, în efectuarea testelor.


Având în vedere procentul ridicat de asimptomatici, așa cum este dezvăluit de „modelul Vo” din regiunea Veneto, se poate trage următoarea concluzie: cu cât se caută mai mult virusul, cu atât se găseşte mai uşor. Iar în acel moment, rata letalității crește sau scade în raport cu strategiile de testare. Nu este o coincidență faptul că, acum, mulţi observatori iau în considerare acest indicator.

Cea mai curioasă invenţie a site-ului web al lui Avi Schiffmann este „Calculatorul ratei de supraviețuire”, un instrument pentru a calcula „rata de supraviețuire” și pentru a înțelege mai bine riscurile infecției. Trebuie doar să introduceți vârsta, sexul și eventualele patologii, precum probleme cardiace, diabet, hipertensiune și cancer. Subsemnatul „ar trebui să fie bine”, explică platforma, având „o probabilitate estimată de 0,45% de a muri de Covid-19 în caz de infecție”. Este, evident, doar o estimare și nu o evaluare medicală. Dar, cel puțin, te mai linişteşte puţin la începutul fazei 2 scrie Il Giornale , citat de Rador.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /