DGPMB: Doi poliţişti care păzeau o secţie, înlocuiţi deoarece ar fi făcut propagandă electorală

DGPMB: Doi poliţişti care păzeau o secţie, înlocuiţi deoarece ar fi făcut propagandă electorală

Doi poliţişti au fost înlocuiţi de la paza unei secţii de votare după ce au fost reclamaţi de un bărbat că ar fi făcut propagandă electorala şi ulterior l-ar fi jignit.

"Urmare a unor informaţii apărute în spaţiul online, postate pe o reţea de socializare, vă aducem la cunoştinţă următoarele: în data de 6 octombrie, DGPMB a declanşat cercetări conform art.385 Cod penal, pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale şi, respectiv, art.296 Cod penal - purtare abuzivă, faţă de doi poliţişti ce asigurau protecţia unei secţii de votare de pe raza Sectorului 5", potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit sursei citate, cercetările au fost declanşate de un apel în sistem 112 şi, ulterior, de o plângere scrisă, formulate de un bărbat care a reclamat că poliţiştii ar fi făcut propagandă electorală şi l-ar fi jignit.

La faţa locului au fost efectuate verificări de către poliţişti ai Secţiei 17.

"Din dispoziţia conducerii Poliţiei Capitalei, cei doi poliţişti ce efectuau serviciul la secţia de vot în cauză au fost retraşi şi înlocuiţi, precizează sursa citată.

Plângerea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 pentru a dispune măsurile ce se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina