DGPMB: Doi poliţişti care păzeau o secţie, înlocuiţi deoarece ar fi făcut propagandă electorală

DGPMB: Doi poliţişti care păzeau o secţie, înlocuiţi deoarece ar fi făcut propagandă electorală

Doi poliţişti au fost înlocuiţi de la paza unei secţii de votare după ce au fost reclamaţi de un bărbat că ar fi făcut propagandă electorala şi ulterior l-ar fi jignit.

"Urmare a unor informaţii apărute în spaţiul online, postate pe o reţea de socializare, vă aducem la cunoştinţă următoarele: în data de 6 octombrie, DGPMB a declanşat cercetări conform art.385 Cod penal, pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale şi, respectiv, art.296 Cod penal - purtare abuzivă, faţă de doi poliţişti ce asigurau protecţia unei secţii de votare de pe raza Sectorului 5", potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit sursei citate, cercetările au fost declanşate de un apel în sistem 112 şi, ulterior, de o plângere scrisă, formulate de un bărbat care a reclamat că poliţiştii ar fi făcut propagandă electorală şi l-ar fi jignit.

La faţa locului au fost efectuate verificări de către poliţişti ai Secţiei 17.

"Din dispoziţia conducerii Poliţiei Capitalei, cei doi poliţişti ce efectuau serviciul la secţia de vot în cauză au fost retraşi şi înlocuiţi, precizează sursa citată.

Plângerea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 pentru a dispune măsurile ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante