Galeria de artă Darius Vâlcov

Galeria de artă Darius Vâlcov

Anchetatorii au dat spre expertiză unor specialişti evaluatori şi muzeografi tablourile ridicate la percheziţiile din dosarul lui Darius Vâlcov. Printre acestea se numără opere de artă semnate Pablo Picasso, Andy Warhol, Rudolf Sweitzer-Cumpăna și Aurel Băeşu

 Anchetatorii au descoperit în galeria lui Darius Vâlcov care cuprindea aproximativ o sută de lucrări și operele lui Andie Warhol - Zână, Tuș pe hârtie și Victor și cele ale lui Pablo Picasso - Lupta Centaurilor, Pictor în atelier și Regele. Warhol (1928-1987) este unul dintre cei mai apreciați și scumpi pictori americani, lucrările sale fiind cumpărate de fostul ministru al Finațelor de la casa de licitații Christie's, cea mai exclusivistă din lume. Lucrările în creion ale lui Picasso (1881-1973) au fost cumpărate de la casa de licitații Sotheby's.

Tablourile ridicate la percheziţiile din dosarul lui Darius Vâlcov au fost date, vineri, unor specialişti evaluatori şi muzeografi, pentru a fi expertizate, a declarat procurorul şef adjunct al DNA, Călin Nistor, precizând că operele de artă au fost cumpărate din străinătate, prin case de licitaţii.
































Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă