Gheorghiţă: Peste 2.000 de persoane, imunizate la Maratonul vaccinării din Capitală în primele ore

Gheorghiţă: Peste 2.000 de persoane, imunizate la Maratonul vaccinării din Capitală în primele ore

Peste 2.000 de persoane au fost imunizate, vineri, în cadrul Maratonului vaccinării desfăşurat în Bucureşti , a declarat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, care a precizat că doritorii nu sunt nevoiţi să aştepte mai mult de 10 - 15 minute pentru a ajunge la rând.



Valeriu Gheorghiţă a spus că el personal a administrat vaccinuri, în cadrul maratonului, unui număr de 56 de persoane, în patru ore, iar ritmul de vaccinare a fost de aproximativ nouă persoane pe minut.


"Activitatea este fluentă, foarte bine organizată, tocmai pentru că dispunem de resursă umană suficientă. (...) La Sala Palatului s-au vaccinat într-o oră 650 de persoane", a declarat Gheorghiţă, într-o emisiune la postul Digi 24.



Potrivit acestuia, doritorii nu vor aştepta mai mult de 10 - 15 minute pentru a ajunge la rând, chiar dacă afară sunt cozi.



Gheorghiţă a adăugat că astfel de campanii se vor derula, în următoarea perioadă, în mai multe oraşe mari, precum Cluj-Napoca, Iaşi sau Târgu Mureş.

"S-a creat o atmosferă competitivă prin care autoritatea locală doreşte să se implice foarte mult", după maratonul care a avut loc la Timişoara, a spus coordonatorul campaniei naţionale.

Maratonul vaccinării anti-COVID se desfăşoară la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti, cu participarea a circa 1.200 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti. Maratonul a început vineri, la ora 16,00, şi se va încheia luni, la ora 8,00.

Cu ocazia evenimentului, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 este extinsă şi pe parcursul nopţii.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale