Marea Britanie a terminat de plătit datoriile din Primul Război Mondial

Marea Britanie a terminat de plătit datoriile din Primul Război Mondial

Trezoreria britanică a plătit luni aproximativ 1,9 miliarde lire sterline (2,8 miliarde de dolari) pentru a răscumpăra de la un număr de peste 100.000 de persoane 'obligațiuni de război' emise în anul 1917 pentru a finanța datoriile uriașe contractate de Marea Britanie în timpul Primului Război Mondial, transmite CNBC.

Emise inițial cu un cupon de 5%, în 1932, când datoria publică a devenit nesustenabilă, obligațiunile au fost convertite în obligațiuni cu un cupon mai mic de 3,5%. Oficiul pentru managementul datoriei estimează că în total Marea Britanie a plătit dobânzi în valoare de 5,5 miliarde de dolari de la contractarea împrumutului în 1917.

'În 1914, datoria națională se situa la 650 milioane de lire sterline, iar la finele războiului era de aproximativ șapte miliarde de lire sterline și a fost finanțată prin emiterea de obligațiuni', a declarat directorul M&G Investments, Jim Leaviss.

Terminarea rambursării 'Împrumutului de Război' face parte dintr-o strategie mai amplă a ministrului britanic de Finanțe, George Osborne, care vrea să scape de toate cele șase obligațiuni perpetue, care nu au o dată la care ajung la maturitate. Grație dobânzilor mici din prezent guvernul britanic poate să-și achite datoriile de război prin emiterea de noi bonduri în condiții mai favorabile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...