Medicii au fost şocaţi când i-au văzut plămânii/Femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio boală, moartă după infecţia cu coronavirus

Medicii au fost şocaţi când i-au văzut plămânii/Femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio boală, moartă după infecţia cu coronavirus

O femeie în vârstă de 39 de ani din Alba Iulia a decedat luni, 22 iunie, de COVID-19. Este al 24-lea caz de deces din Alba, fiind şi cea mai tânără persoană care a murit după infectarea cu noul tip de coronavirus.

Femeia nu avea nicio altă boală şi s-a simţit rău în urmă cu trei zile. S-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia unde a fost testată pentru COVID-19. Rezultatul a ieşit pozitiv, iar radiografia a arătat o afecţiune foarte gravă a plămânilor.

Surse medicale susţin că plămânii femeiii arătau ca şi cum ar fi fost găuriţi. Starea pacientei s-a agravat, iar în weekend a suferit un stop cardio-respirator, dar a fost resuscitată. Luni, 22 iunie, femeia a suferit un nou stop cardio-respirator care i-a fost fatal.

Este cel al 24-lea deces din judeţ, de la începutul pandemiei şi, în acelaşi timp, cea mai tânără persoană din Alba care a decedat în urma infectării cu noul tip de coronavirus. În judeţul Alba sunt, luni, în total, 434 cazuri, cu 4 mai mult faţă de ziua precedentă. 390 persoane s-au vindecat, fiind prelucrate 25.053 de teste. Numărul cazurilor active este de 20.

Comunicatul Spitalului Judeţean Alba:

O femeie, în vârstă de 39 de ani, a fost adusă în dimineaţa zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febră 38,1 °C, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile). De la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost transferată în compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul izolatorului SJU Alba Iulia, singură într-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterală covid, insuficienţă respiratorie acută, şoc septic, MSOF.

Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentând un stop cardio-respirator şi necesitând resuscitare cardio-respiratorie, intubaţie, ventilaţie mecanică şi suport inotrop. Pacienta a fost confirmată duminică după-amiază cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în urma analizelor efectuate în cadrul laboratorului SJU Alba Iulia.

Femeia a decedat in cursul zilei de luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa.

La nivel naţional, 1.523 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în intervalul 21.06.2020 (10:00) – 22.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (6 bărbaţi şi 5 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Dâmboviţa, Ilfov, Bucureşti, Olt, Vrancea şi Vâlcea. Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 1 deces la o persoană de peste 80 de ani. 7 dintre decese sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. Pentru un număr de 3 persoane care au decedat nu au fost depistate comorbidităţi, iar pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidităţi. Femeia din Alba Iulia a decedat luni după-amiază şi nu este inclusă în raportul publicat în prima parte a zilei.

SURSA:  Adevărul


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...