Pană uriașă de curent în Harkov, după bombardamentele ruse

Pană uriașă de curent în Harkov, după bombardamentele ruse

Forţele ruse au lovit marţi noaptea oraşul Harkov din nord-estul Ucrainei cu mai multe rachete, provocând o pană gravă de curent, transmite AFP.

FOTO: EPA-EFE

Guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov, a informat miercuri dimineaţa despre atacuri şi a precizat că ruşii au folosit rachete sol-aer S-300 - un tip de armă cu precizie mai redusă, cu care trupele Moscovei încearcă frecvent să atace infrastructurile ucrainene, adaugă AFP.

Serviciile de intervenţie de urgenţă din regiunea Harkov au raportat că loviturile au distrus un transformator electric şi au atins un depozit, potrivit Agerpres.

Nimeni nu a fost rănit în urma atacurilor, 18.500 de locuitori din trei cartiere ale oraşului au rămas fără curent de marţi seara. Miercuri, în cursul dimineţii, avariile nu fuseseră încă remediate.

Reporterii AFP au asistat la eforturile pompierilor de a stinge un incendiu provocat de cel puţin două obuze care dărâmaseră o clădire, loviseră şine de cale ferată şi distruseseră două vagoane.

Forţele ruse au atacat de multe ori Harkovul din februarie, când au invadat Ucraina, însă au fost respinse din zonă de contraofensiva ucraineană din ultimele săptămâni.

Ucrainenii au eliberat de sub ocupaţia rusă teritorii semnificative la începutul lui septembrie, înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să ordone mobilizarea parţială a rezerviştilor.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat