Președinta Ungariei, vizită la Kiev: Cei în nevoie se pot baza mereu pe unguri

Președinta Ungariei, vizită la Kiev: Cei în nevoie se pot baza mereu pe unguri

Katalin Novak a fost invitată de omologul ei ucrainean, Volodimir Zelenski pentru a lua parte la programul umanitar "Grâne din Ucraina", cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la Holodomor, foametea din Ucraina din 1932-1933.

Katalin Novak, președinta Ungariei, vizită la Kiev FOTO EPA-EFE

Katalin Novak a subliniat că ungurii nu doar că sunt conştienţi de ororile Holodomorului, ci se numără între puţinele naţiuni care au comemorat această tragedie.

Preşedinta ungară a mai menţionat între altele că, pentru a garanta autonomia minorităţilor etnice din Ungaria, toate minorităţile etnice au reprezentant în parlament. "Sunt mândră să pot spune că există şi un reprezentant ucrainean în parlamentul Ungariei", a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Ungaria s-a oferit să livreze 10.000 de tone de cereale în valoare de 3,5 milioane de dolari către Africa în actualul program de sprijin şi contribuie de asemenea sub aspect logistic, cu un terminal intermodal la graniţa ungaro-ucraineană care ajută la transportul şi, dacă este necesar, depozitarea bunurilor, a precizat Katalin Novak.

Duminică, preşedinta ungară avea programată o vizită în Transcarpatia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...