Raed Arafat a fost citat la Parchetul General în dosarul Colectiv. După 4 ani.../Și Bănicioiu va fi audiat

Raed Arafat a fost citat la Parchetul General în dosarul Colectiv. După 4 ani.../Și Bănicioiu va fi audiat

La patru ani de la tragedia din Colectiv, șeful Departamentului de Urgență, Raed Arafat, va fi audiat de procurori ca martor în dosarul deschis după plângerea părinților victimelor și a supraviețuitorilor incendiului. La audieri va ajunge zilele acestea și Nicolae Bănicioiu

Raed Arafat va fi audiat marți de procurorii Parchetului General în dosarul Colectiv, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro . Audierea are loc în ancheta declanșată după ce, în noiembrie 2016, părinţii victimelor şi supravieţuitori au depus o plângere în care au acuzat de neglijenţă şi ucidere din culpă mai multe persoane din sistemul medical şi din guvern, printre care şi Victor Ponta, şi Nicolae Bănicioiu. De altfel, aceleași surse au precizat că și fostul ministru al Sănătății va fi audiat de procurori săptămâna aceasta.

Context

Parchetul General a extins ancheta în dosarul Colectiv în iunie 2018 şi de atunci investighează modul în care autorităţile au intervenit şi au îngrijit victimele imediat după tragedie. Ancheta a fost extinsă în urma plângerilor penale depuse de părinţi şi victime.

„Plângerile penale au început să fie depuse la câteva luni după tragedie, după ce ne-am îngropat copiii. Au fost multe plângeri, a fost acum un an şi jumătate una mare care a fost semnată de mai multe victime, care zace din noimebrie 2016 la ei. Acum o lună am făcut o altă plângere, la fel, semnată de un număr mare de victime. Şi tot sperăm să se întâmple ceva”, a spus Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl lui Alexandru, un tânăr de 22 de ani care a murit în incendiul din 30 octombrie 2015.

Incendiul din clubul Colectiv, izbucnit în seara zilei de 30 octombrie 2015, a durat, potrivit datelor oficiale, 153 de secunde. În tragedia care zguduit România şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, 27 în incendiul propriu-zis iar restul ulterior, în spitalele din ţară şi din străinătate, iar alte 146 au fost rănite.

Separat de ancheta rămasă la Parchetul General, procesul în derulare la Tribunalul București se judecă tot în prima instanță.

 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina