Șase nave românești au traversat Dunărea de urgență, după atacul cu drone din portul Reni VIDEO

Șase nave românești au traversat Dunărea de urgență, după atacul cu drone din portul Reni VIDEO

Șase nave românești care se aflau în Portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc, după ce rușii au atacat zona cu drone. „Cu astfel de probleme nu ne confruntăm prea des. Dar trebuie sânge rece și să mergem înainte”, a transmis conducerea Căpităniei Zonale Galați.

Atac in portul Reni Foto: Captura video

Atacul cu drone a avut loc la aproximativ 25 de kilometri de orașul Galați. Potrivit directorului Capitaniei Zonale Galați, Vlăduț Brânză, după momentul exploziilor din portul Reni, șase nave românești au solicitat permisiunea de a traversa Duărea pe malul românesc. Vapoarele nu au suferit avarii.

„Azi-noapte, după ce s-au primit informații la Port-Control am încercat să diminuăm riscul de tranzitare a zonei. Navigația nu a fost oprită. Au fost nave sub pavilion românesc care au cerut să părăsească portul pentru a-și asigura securitatea. Este vorba șase nave românești. Tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat în bazinul Portului Reni, una din drone a lovit clădirea port control Reni”, susține directorul Căpităniei Zonale Galați.

Nu au fost impuse restricții de circulație!

Potrivit sursei citate, pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricții de circulație. De asemenea, și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați a anunțat că nu există nicio restricție de circulație pe Dunăre, în apele românești.

„Ne-am consultat cu cei de la AFDJ și nu există niciun motiv pentru a interzice tranzitarea zonei. Navigația se desfășoară în zonă. Normal că orice problemă de genul acesta generează emoție. Nu poți să știi cum se dezvoltă o chestie de genul acesta. Cu astfel de probleme nu ne confruntăm prea des. Dar trebuie sânge rece și să mergem înainte”, a adăugat Vlăduț Brânză.

Rușii au atacat portul ucrainean Reni, aflat la câțiva kilometri de Galați

În noaptea de 24 iulie, rușii au atacat cu drone Shahed-136 în regiunea Odesa. Ținta dronelor a fost infrastructura portuară a Dunării. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare antiaeriană ucrainean. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în portul Reni, dar și sistemele antiaeriene care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze.

Portul ucrainean Reni, esențial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se afla la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galați.

Ca urmare a loviturilor UAV-urilor inamice, un hangar cu cereale a fost distrus, tancurile pentru depozitarea altor tipuri de marfă au fost avariate. În plus, un incendiu a izbucnit într-una dintre spațiile de producție. Incendiul a fost stins cu promptitudine, informează Zerkalo Nedeli.

„Din cauza impactului, hangarul de cereale a fost distrus, tancurile de depozitare a marfurilor au fost avariate. Un incendiu a izbucnit într-una din încăperile tehnice, care a fost deja stins", a scris Kiper.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat