Se sesizează vreun procuror? Ce a făcut Dragnea la Craiova se numește „Instigare publică şi apologia infracţiunilor.” Art. 324 din CP și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Se sesizează vreun procuror? Ce a făcut Dragnea la Craiova se numește „Instigare publică şi apologia infracţiunilor.” Art. 324 din CP și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Se sesizează vreun procuror? Ce a făcut Dragnea la Craiova se numește „Instigare publică şi apologia infracţiunilor.” Art. 324 din CP și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. Dacă fapta prevăzută este săvârşită de un funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat (adică președintele Camerei Deputațiior, Liviu Dragnea), pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Dragnea, astăzi, mulțimii de la Craiova: Mi-aţi spus, „Liviule, dacă te arestează, venim şi te scoatem. Sper să nu ajungem acolo”!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, la mitingul partidului de la Craiova, că a fost sfătuit să nu renunţe, chiar dacă va fi arestat, pentru că va fi scos de acolo, el adăugând că arestarea sa este „dorinţa de zi şi noapte a lui Iohannis”. „Trebuie să răspundă pentru casele furate şi el şi ăia care îl acoperă”, a spus Dragnea.

„Ăsta e partidul pe care Iohannis şi clica lui vrea să-l distrugă. (...) Mulţi mi-aţi spus: Liviule, nu te lăsa! Mi-a mai zis cineva tot aici: Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo. Sper să nu ajungem acolo pentru că asta e dorinţa de zi şi noapte a lui Iohannis, pentru că e îngrozit de noi. Să meargă în Germania? Poate pleacă la Miami. Nu poate să rămână în ţară să dea socoteală şi el şi ai lui pentru toate abuzurile din ultimii ani, pentru toate destinele distruse, vieţi frânte, pentru toate blocajele, pentru ura pe care a promovat-o? Trebuie să răspundă pentru casele furate şi el şi ăia care îl acoperă”, a afirmat Liviu Dragnea. 

Art. 324 CP

Instigarea publică şi apologia infracţiunilor

Fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a săvârşi fapte ce constituie infracţiuni, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

Dacă fapta prevăzută în alin. 1 este săvârşită de un funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori de către o persoană dintre cele prevăzute în art. 160, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

Dacă instigarea publică a avut ca urmare săvârşirea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.

Purtarea în public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, în scopurile arătate în alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează lăudarea în public a celor care au săvârşit infracţiuni sau a infracţiunilor săvârşite de aceştia.




Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!