Surori gemene din Botoșani au terminat cu 10 examenul de Bacalaureat / ”Zilnic, aveam un program bine stabilit, pe care îl respectam cu strictețe”

Surori gemene din Botoșani au terminat cu 10 examenul de Bacalaureat / ”Zilnic, aveam un program bine stabilit, pe care îl respectam cu strictețe”

Examenul de Bacalaureat din acest an a adus și o premieră în materie de performanță în județul Botoșani: două surori gemene au reușit să aibă media 10, informează Monitorul de Botoșani .

Andreea și Cezara Iurea fac parte din categoria selectă a tinerilor care au reușit să obțină media maximă la examenul maturității.

“Să muncești pentru tine și pentru viitorul tău, asta cred că e cel mai important. Efort constant, disciplină și pasiune…cam astea ar fi “ingredientele” din spatele rețetei de succes. Nu m-am pregătit niciodată pentru Bacalaureat doar cu scopul de a lua nota maximă. Din contră, principalul scop pe care l-am avut a fost să îmi depășesc limitele și să ies din zona de confort, să lucrez la un nivel cât mai înalt. Cumva rezultatul obținut a venit ca o răsplată a efortului constant pe care l-am depus de-a lungul timpului, nu doar în ultimul an de liceu”, a spus Cezara.

Celor două surori au participat la olimpiade și concursuri de matematică, informatică, română, geografie și chimie, unde au obținut și multe premii.

”Zilnic, aveam un program bine stabilit, pe care îl respectam cu strictețe. Totul a stat în disciplină. Dar, pe lângă școală, am încercat să avem și un program de odihnă cât mai divers: mergeam la sală, ieșeam săptămânal cu prietenii, călătoream cu familia, mergeam la petreceri alături de colegi și de prieteni. Este necesar ca, regulat, să iei câte o pauză pentru a te deconecta de la tot stresul și pentru a te încărca cu cât mai multă energie”, a explicat Cezara.

În județul Botoșani au fost 6 medii de 10, dintre care două note au fost obținute de surorile Iurea.

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!