VIDEO Animație grafică. Cum se răspândește noul coronavirus în organismul uman

VIDEO Animație grafică. Cum se răspândește noul coronavirus în organismul uman

Un celebru epidemiolog american, fost consilier al președintelui Barack Oabma și care acum conduce o organizație pentru prevenirea epidemiilor, sponsorizată de Bill și Melinda Gates, spune despre coronavirus că este cea mai periculoasă boală pe care a întâlnit-o de-a lungul carieriei sale de 20 de ani, relatează  Digi24.ro .

Asta, luând în calcul maladii precum Ebola, MERS sau SARS. Ceea ce îl sperie sunt capacitatea de contagiune și modul de acțiune al virusului. 

Cercetătorii din China au folosit microscopia crioelectronică pentru a ne arăta cum coronavirusul infectează oamenii. Studiul publicat în revista "Science" spune că virusul atacă receptori care se regăsesc în plămâni, inimă, rinichi și intestine.

Un studiu anterior, publicat tot în aceeași sursă, a arătat că proteina spike a virusului (COVID-19, n.r.) are două domenii de legare a receptorilor, sau RBDs, cu fața în jos și alta cu fața în sus. Acestea permit virusului să se lege și să invadeze celulele umane.

Potrivit noului studiu, virusul atacă receptorii enzimei de conversie a angiotensinei 2, ECA2, legat cu un transportor de aminoacizi. Despre acest subtip de structură a ECA2 nu se știa nimic până acum.

Virusul folosește receptorul de legare, RBD, a proteinei spike (a noului coronavirus, n.r.) pentru a se lega de structura enzimei de conversie a angiotensinei 2, ECA2, și așa pătrude și infectează celula umană. Potrivit cercetătorilor, descoperirea lor poate ajuta la dezvoltarea unui tratament sau a unui vaccin care să prevină infectarea prin țintirea acestei enzime, ECA2.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean