VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

Descinderea polițiștilor și procurorilor la opt adrese ale membrilor clanului Cocalarilor vine la o zi după ce forțele speciale s-au dus peste cei din clanul Zoicărenilor, bănuiți că ar fi livrat droguri la SAGA Festival, scrie Newsweek.ro.

Acțiunea de astăzi urmărește documentarea activității infracționale a unui grup de persoane "bănuite că ar deține arme și muniții, fără drept, precum și că ar fi săvârșit furturi, cămătărie și șantaj, în județul Ilfov și municipiul București", conform anchetatorilor.

Polițiștii au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Călărași, în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Pistoale, săbii și cuțite

În urma perchezițiilor au fost descoperite „3 arme de foc, dintre care o armă letală cu glonț de calibrul 7,64 mm, tip carabină, o armă letală cu țevi lise de calibrul 16 mm și un pistol supus autorizării, cu gaz, de calibrul 8 mm”. De asemenea, au fost descoperite 17 bucăți de cartușe cu glonț de calibrul 7,64 mm, 21 de bucăți de cartușe cu calibrul de 16 mm și muniția aferentă de calibrul 8 mm, pentru pistolul supus autorizării.

Totodată, au fost descoperite și arme albe, dintre care două baionete, două macete, un cuțit tip sabie, cu mâner detașabil și mai multe cuțite de dimensiuni mari. Polițiștii au mai transmis că la o persoană vizată, au fost găsiți aproximativ 67.000 de euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, dar și 5 kilograme de tutun vrac.

Clanul Cocalarilor acționează pe treritoriile Sectorului 2 și 3. Membrii grupării ar fi comandat bătaia în care interlopul Bebino din Clanul Sportivilor a fost spintecat cu sabia. Unul dintre lderii clanului este Remus Cocalaru care a petrecut ani grei după gratii pentru fapte de violență.

Implicați și în traficul de droguri

În februarie 2021, 23 de traficanți de heroină și etnobotanice, din clanul Cocalarilor, au fost arestați de polițiștii Antidrog din București.

A fost cea mai mare acțiune antidrog de acest gen, din acest an împotriva unei rețele care acaparase imobile naționalizate sau părăsite din centru Bucureştiului, în special de pe Strada Icoanei și le transformase în adevărate puncte roșii de distribuțiile a drogurilor.

În urma acestoractivități s-au confiscat diferite cantități de heroină, etnobotanice, metadonă canabis și sume importante de bani în lei sau valută, cântare, ambalaje pentru droguri.

La descinderi Polițiștii au găsit nu mai puțin de 50 de consumatori care veniseră să își ia doza zilnică.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!