Vilă în Ilfov, două apartamente în București, două mașini de lux și peste 100.000 de euro în conturi bancare

Vilă în Ilfov, două apartamente în București, două mașini de lux și peste 100.000 de euro în conturi bancare

Averea impresionantă a medicului Alexandru-Florin Săvulescu, prins de DNA că lua șpagă pentru operații: acesta deține o vilă în Ilfov, două apartamente în București, două mașini de lux și peste 100.000 de euro în conturi bancare. Surse judiciare susțin că, la percheziția efectuată la Săvulescu acasă, s-ar fi găsit circa 15.000 de euro, cash, scrie defapt.ro .

Averea impresionantă a medicului prins de DNA că lua șpagă

Salariul său, în 2021, a fost, potrivit declarației de avere, de puțin peste 15.000 de lei pe lună, plus circa 4.000 de lei pe lună de la universitatea Maiorescu. El deținea două mașini de lux: un audi Q5 și un Mercedes GLC. Datele din martie 2022 , arată că un șef de secție de la spitalul militar încasează 16.300 de lei pe lună, salariul de bază, plus între 2.000 și 11.000 de lei sporuri pentru condițiile de muncă.

Alexandru-Florin Săvulescu este șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel.

Potrivit DNA, „în cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora”.

Surse judiciare citate de știri pe surse susțin că acesta avea o agendă paralelă și efectua diverse operații, inclusiv de micșorare de stomac, pentru care încasa câteva sute de euro.

Pasiunea l-a determinat să fie medic

Într-un interviu dat presei militare acum șase ani, Săvulescu susținea că este emdic din pasiune. „Am făcut medicina din pasiune, provin dintr-o familie de medici, dar tatăl meu nu a insistat niciodată să urmez acest drum. Singur am hotărât, dintr-o ambiţie. Apoi am realizat că este o meserie frumoasă, de care m-am ataşat, am făcut-o şi continui să o fac din pasiune”, spunea el.

În 2018, Radu Viorel Vrăcioiu, medic primar ORL la Spitalul Militar Central “Carol Davila” cu grad de colonel, a fost prins în flagrant luând mită 500 de lei. Anterior pacientul a vrut să-i dea 200 de lei și medicul i-a spus că este prea puțin, că pentru această sumă “nici nu ar fi urcat din cabinet până în sala de operații”. Pacientul a revenit cu 500 de lei și flagrantul de la Poliție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren