„Vrem Ditrău fără migranți”. O comună din Harghita a expulzat doi brutari din Sri Lanka.

„Vrem Ditrău fără migranți”. O comună din Harghita a expulzat doi brutari din Sri Lanka.

Mai mulţi locuitori ai comunei Ditrău din judeţul Harghita s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa muncitorilor străini într-o brutărie din localitate. Oamenii solicită Consiliului Local demararea unui referendum pentru stoparea „afluxului” de imigranţi, potrivit radiocluj.ro.

Situaţie extrem de tensionată în Ditrău. Conform portalului Maszol.ro, localnicii s-au arătat nemulţumiţi de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka într-o brutărie din localitate.

Pe reţelele de socializare a fost creat un grup ce numără deja 2.500 de persoane, unde au apărut postări pline de ură la adresa muncitorilor şi a proprietarului brutăriei, unele chiar incitând la violenţă.

Localnicii se tem că brutarii din Sri Lanka vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii. Conform portalului menţionat, în cadrul şedinţei de azi, miercuri, 29 ianuarie, a Consiliului Local, oamenii doresc să solicite fie iniţierea unui referendum, fie găsirea unei soluţii care să stopeze influxul de imigranţi.

„Sunt oameni simpli, normali, curaţi, la fel ca noi” versus „Fiind bărbați, au și niște nevoi...”

„Sunt oameni simpli, normali, curaţi, la fel ca noi”, a spus pentru ETV un angajat al brutăriei.„Am muncit la rândul nostru în străinătate şi ne-au acceptat, la fel trebuie să-i acceptăm şi noi acum”.

Patronul a relatat că brutăria funcționează de 10 ani, timp în care au lucrat angajați din Ungaria și Elveția dar nimeni nu a protestat împotriva lor.

De data aceasta însă lucrurile s-au schimbat, sosirea celor doi noi brutari din Sri Lanka - angajați oficial, trecând prin toate procedurile necesare - au agitat comunitatea locală. Aceștia au creat și un grup Facebook „Vrem Ditrău fără migranți”, cu postări virulente împotriva noilor veniți dar și a patronului brutăriei.

Site-ul de știri maszol.ro i-a întrebat pe localnici ce anume îi deranjează. Unul dintre răspunsuri a fost că „acesta e doar începutul, vor veni și alții ca ei, și fiind bărbați, au și niște nevoi, Dumnezeu știe de ce pot fi capabili, vrem să impiedicăm asta”.

Patronul brutariei, Csaba Kollo a spus că în spatele acuzațiilor sunt doar conflicte personale și rea-voință.

Conform informațiilor maszol.ro între timp cei doi brutari au renunțat la apartamentele închiriate în Ditrău și s-au mutat la Lazarea, o localitate din apropiere.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!